Interviuri & Opinii Good News Interviuri Lifestyle

Biz Good News: 7 trupe țin un concert caritabil la Club Control

24 mart. 2022 6 min

Biz Good News: 7 trupe țin un concert caritabil la Club Control

Reading Time: 6 minute

Duminica aceasta, pe 27 martie, în Club Control din București (Strada Constantin Mille, nr. 4), 7 formații de pe scena muzicală din România vor susține recitaluri în sprijinul copiilor refugiați din Ucraina. Accesul la eveniment se va face începând cu ora 16:00. Vor cânta rând pe rând formațiile: RoadkillSoda, Oigăn, The Amsterdams, om la lună, Ana Coman, Domnul Victor și StelaLuna. Toate încasările obținute în urma evenimentului vor fi donate către Salvați Copiii România.

Biletele sunt disponibile în rețeaua Eventbook: https://eventbook.ro/music/bilete-together-for-the-children-of-ukraine. Există și 3 categorii de preț pur simbolice: 70 lei – rază de speranță, 90 lei – munte de optimism, 110 lei – doză dublă de iubire.

Am stat de vorba cu Bogdan Munteanu, organizatorul evenimentului și am aflat mai multe informații din culise. În plus, avem și declarații ale artiștilor ce vor urca pe scenă.

Cum s-a născut ideea? Cum a fost de la ea până la implementare?

Ideea s-a născut în primele zile din martie, când tot vedeam la știri acele imagini cu mame refugiate ce treceau granițele țării cu copiii mici alături. Când am văzut ochii lor îndurerați, mi-am zis că aș putea să ajut cu ceva. Să aduc puțină alinare pe fețele lor. Și mi-a venit ideea de a organiza un concert caritabil.

Muzica mereu a conectat oamenii în momentele faste sa mai puțin faste. După ce am investigat puțin cum anume să mă implic, am găsit campania celor de Salvați Copiii: https://www.salvaticopiii.ro/ce-facem/protectie/protectia-copiilor-refugiati/sprijin-pentru-ucraina și am zis că e clar, mă voi alătura demersului lor.

După o discuție telefonică scurtă, ei au fost total de acord cu această colaborare și am bătut palma. Apoi am reușit să obțin o dată disponibilă în calendarul prietenilor de la Club Control – 27 martie. Și mi-a surâs ideea de a organiza acest eveniment într-o zi de duminică. E o zi specială.

Cum ai ales trupele?

Am făcut puțin research ca să văd ce trupe au concerte în perioada aceea și care dintre ele ar fi disponibile. Mi-am făcut o listă și am început să dau telefoane. În decurs de câteva zile deja aveam 7 formații confirmate: RoadkillSoda, Oigăn, The Amsterdams, om la lună, Ana Coman, Domnul Victor și StelaLuna. Chiar nu a fost dificil să le conving, doar le-am spus ideea, am menționat campania celor de la Salvați Copiii, iar de cealaltă parte a liniei am auzit numai răspunsuri afirmative și hotărâte, lucru care m-a bucurat nespus.

Ce îţi propui de la eveniment?

Cu acest eveniment îmi propun să ne strângem cât mai mulți oameni laolaltă pentru o cauză faină. Pentru a aduce un strop de bucurie pe fețele copiilor refugiați. Îmi doresc să se strângă cât mai mulți bani, iar modalitatea de a contribui este simplă: Un bilet cumpărat reprezintă accesul la concert, dar și o donație pentru cei de la Salvați Copiii.

Biletele pot fi cumpărate prin rețeaua Eventbook: https://eventbook.ro/music/bilete-together-for-the-children-of-ukraine. Este la latitudinea fiecărui particpant cât vrea să doneze. Astfel, am creat 3 categorii de prețuri pur simbolice: 70 lei – rază de speranță, 90 lei – munte de optimism, 110 lei – doză dublă de iubire.

Cum ţi s-a părut implicarea industriei muzicale până acum?

Ca de obicei, industria muzicală a dovedit încă odată că se poate mobiliza exemplar când este vorba despre implicarea pentru diverse cauze. Și sunt nenumărate exemple din ultimii ani. În cazul de față, pentru a veni în sprijinul refugiaților, am putut observa un eveniment memorabil pe National Arena, organizat de Saga Festival – We Are One – dar și nenumărate formații care au cântat în ultimele săptămâni în diverse localuri ca Expirat sau Control și care au donat încasările obținute.

Unde vor ajunge donaţiile?

Absolut toate încasările se vor duce către campania celor de la Salvați Copiii ce se află în plină desfășurare și ce este denumită „Sprijin pentru copii refugiați din Ucraina”. Toate detaliile pot fi găsite pe site-ul lor. De asemenea, cei care nu pot participa la eveniment sau vor să doneze mai mult o pot face direct prin virament bancar în contul Salvați Copiii România: RO15 RNCB 0071 0114 3479 0005 (lei) sau prin SMS la 8827 cu textul SALVEZ, valoarea 2 euro.

Pe lângă concerte vor mai fi la Club Control şi alte modalităţi de implicare (cumpărare de merch etc)?

Pentru evenimentul din 27 martie de la Club Control, implicarea se poate face doar prin achiziționare de bilet sau prin donații directe către Salvați Copiii. Dar vom încerca să ne gândim și la alte modalități de implicare.

Ce îţi doreşti pentru viitor? Vei mai extinde ideea?

De-a lungul acestor zile au mai fost și alte formații care și-ar fi dorit să cânte la eveniment. Însă a trebuit să ne oprim la 7 trupe, deoarece mai mult de atât nu prea putem susține din punct de vedere logistic într-un club.

Dar mă bucură mult deschiderea formațiilor. Ținând cont de felul în care evoluează lucrurile din Ucraina, este posibil să transformăm acest demers într-unul recurent. Și atunci să vedem pe scene și alte formații implicate. Mai mult decât atât, este foarte posibil să implicăm și alți artiști, poate chiar să mergem dincolo de zona muzicală.

Despre echipa de lângă tine: cine sunt cei care te ajută?

Lângă mine se află Cristina, prietena mea. Încercăm să facem o echipă cât mai eficientă 😊 Am reușit încă din primele clipe să punem pe foaie ideile într-un mod cât mai organizat și apoi să le transformăm ușor-ușor, dar sigur, într-un eveniment bine închegat. Am funcționat ca o mică agenție: am împărțit task-urile, am dezbătut, am făcut research. Ne-a ajutat și experiența ultimilor ani în care, de ziua mea, am ales să organizăm evenimente caritabile pentru diverse cauze sub seria „Munteanu Fest”.

The Amsterdams concert caritabil club Control

„Războiul e coşmarul oricărei naţiuni şi al lumii în general. Oricine are datoria să-l încheie cât mai repede, iar dacă prin muzică se poate trage măcar şi un cartuş în minus, atunci am vrea să fim în prima linie.”The Amsterdams

om la lună -concert caritabil la club Control

„Până acum am crezut mereu că războaiele pe care le știam și cele în care luptam erau cele cu noi înșine. Cu limitele noastre, cu slăbiciunile noastre, cu lucrurile care trebuie reparate cumva la noi pentru a merge înainte. Războiul cel adevărat, însă, cel cu bombe și tancuri, e aici acum, iar oameni ca noi fug din calea lui pentru a-și proteja copiii și pe cei dragi.

Nu sunt multe lucrurile pe care le putem face pentru cei de acolo, din nefericire majoritatea sunt peste puterea și înțelegerea noastră. Dar totuși putem face ceva. Fiecare dintre noi poate da o mână de ajutor, după putere și pricepere. Concertul de pe 27 martie este un mic ajutor pentru copiii ucraineni care astăzi sunt departe de casă și de locurile dragi. Ne strângem în Control pentru ei, ca să știe că nu sunt singuri și că vor găsi mereu la noi dragoste și sprijin.”om la lună

Oigan

Ura și la gară s-a transformat în ‘ura e la gară; acolo trebuie să te duci dacă nu crezi că e război sau dacă crezi că e foaaarte departe de tine. Și vezi copii cu ochii-n gol și mame stresate și bunici frânte de oboseală. Sunt produsul urii și al expansionismului medieval pe care mulți îl credeam/speram eradicat în secolul XXI.” Oigăn

DomnulVictor

„Gândul că un copil a trebuit să-și lase în urmă căminul și părintele din cauza nebuniei unor oameni mari este pentru Stela și Luna de neconceput. Copiii au un simț al dreptății foarte acut și ar face orice ca să îndrepte lucrurile. Numai că lucrurile sunt încâlcite, sunt create de adulți. Ne rămâne să facem ceea ce știm mai bine, să cântăm din inima noastră; iar lumea se va îndrepta atunci puțin, chiar și cât o bătaie de aripă de fluture. Suntem StelaLuna, două fetițe într-una, și împreună cu Domnul Victor, tatăl nostru, vom cânta acum pentru copiii din Ucraina.” StelaLuna & Domnul Victor

Ana Coman
„Nu există persoană, în momentul ăsta, care să nu își dorească să contribuie oricât de puțin la bunăstarea refugiaților sau celor încă aflați în Ucraina. Sau, daca există, din fericire oamenii respectivi nu fac parte din bula mea de cunoștințe. Mă bucur că reușesc și eu acum, poate, să aduc un zâmbet nu numai publicului, de data asta, ci și copiilor din Ucraina care au cea mai mare nevoie de el.”Ana Coman
Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: