fbpx
Companii CSR Stiri

Coca-Cola HBC, în topul celor mai sustenabile companii de băuturi din Europa2 min

16/09/2019 2 min read

Coca-Cola HBC, în topul celor mai sustenabile companii de băuturi din Europa2 min

Reading Time: 2 minute

Coca-Cola HBC a fost desemnată cea mai sustenabilă companie din industria de băuturi din Europa, în funcție de Indexul de Sustenabilitate Dow Jones 2019. Este a șasea oară în ultimii 7 ani când Coca Cola ocupă primul loc în acest clasament și a noua oară consecutiv când s-a numărat printre primele trei cele mai sustenabile companii din industria de băuturi la nivel global și european.

Compania a înregistrat scoruri maxime la 11 dintre categorii și îmbunătățiri la alte 9 categorii care au contribuit la un scor general de 90, poziționând Coca Cola pe locul doi în clasamentul global.

“Suntem onorați și mândri că angajamentul echipei noastre și al partenerilor noștri în ceea ce privește practicile sustenabile ne-a adus din nou această recunoaștere. Suntem conștienți de faptul că aceste demersuri nu se opresc niciodată și întotdeauna mai sunt lucruri de făcut. Din acest motiv, punem accent pe îndeplinirea consecventă, pe termen lung, a obiectivelor noastre de sustenabilitate”, a declarat Zoran Bogdanovic, CEO al Coca-Cola HBC.

Rezultatele de sustenabilitate din 2018 care au contribuit la acest scor

Coca Cola HBC și-a îndeplinit angajamentul de a reduce emisiile de carbon din lanțul de valoare cu 25%, comparativ cu 2010, cu doi ani mai devreme decât termenul stabilit, 2020. Compania redus cu 1,27 milioane de tone emisiile de carbon.

Coca Cola a atins un scor de angajament în rândul angajaților de 88%, peste media companiilor FTSE 100.

Compania și-a stabilit o țintă până în 2025 ca jumătate din pozițiile de management să fie deținute de femei. 37% din pozițiile de management sunt deținute în prezent de femei.

98% din cheltuielile cu furnizorii, în valoare de 3.237 milioane euro, au mers către furnizori locali, în vederea sprijinirii afacerilor și creării de locuri de muncă. Totodată, Coca Cola HBC a contribuit la economiile locale plătind taxe în valoare de 328 milioane euro.

7,9 milioane euro au fost investite în proiecte dedicate comunităților, din care mai mult de o treime au mers către programul Coca Cola dedicat tinerilor, Youth Empowered, pentru a-i ajuta să dezvolte abilități profesionale și personale.

Cantitatea de apă utilizată în procesele de producție din fabricile Coca Cola a fost redusă  cu 22%, în comparașie cu 2010.

Au fost colectate echivalentul a 45% din totalul ambalajelor primare pe care compania le-a pus pe piață, pentru a fi reciclate.

Misiunea Coca Cola HBC: sustenabilitatea

În septembrie 2018, Coca Cola a lansat angajamentele de sustenabilitate pentru 2025, pentru a aborda șase domenii-cheie: reducerea emisiilor; consumul de apă și administrarea acesteia; “O lume fără deșeuri”; aprovizionarea cu ingrediente; nutriție; oamenii și comunitățile Coca Cola.

Detaliile despre toate angajamentele Coca Cola pot fi găsite aici.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *