Antreprenori by eMAG Business Companii Stiri Tech

CODA Intelligence, startup de cybersecuritate, a primit o finanțare de 800.000 euro

15/06/2020 2 min read

CODA Intelligence, startup de cybersecuritate, a primit o finanțare de 800.000 euro

Reading Time: 2 minute

CODA Intelligence, startup de tehnologie din zona de cyber security, a primit 800.000 de euro în cea mai recentă rundă de finanțare accesată, la care au participat Early Game Ventures, ROCA X și Marius Alexe ca angel investor. Noul plasament ridică investiția disponibilă pentru această etapă de dezvoltare a startupului la aproximativ 1.000.000 de euro. Întreaga sumă are ca scop expansiunea produsului CODA Footprint pe piata din SUA, o platformă de cyber security dedicată IMM-urilor, și licențierea acesteia pe piața americană.

„Platforma Footprint reprezinta o oportunitate pentru ecosistemul de parteneri format din furnizorii de servicii IT externalizate (MSP – Managed Service Providers), oferindu-le acestora capacitatea de a livra servicii de tip managed cyber security services clientilor lor din orice cloud privat sau public,  fără a angaja investiții masive în echipe de ethical hacking, construite cu experți extrem de rari și totodată scumpi la nivel mondial. Mai mult, nivelul de automatizare al platformei, face ca aceasta să fie extrem de scalabilă, lucru de asemenea dificil în economia actuală. Nivelul ridicat de automatizare împreuna cu o experiență fluentă a utilizatorului face ca și companiile mai mici care pâna acum nu își permiteau costurile și complexitatea unor astfel de servicii, sa poata beneficia acum de ele”, a declarat Cristian Săndescu, CTO și cofondator CODA Intelligence.

Folosind cele mai recente tehnologii de tip Machine Learning si Big Data, produsul CODA Footprint analizează sistemul informatic al companiei utilizatoare și îi alcătuiește o amprentă dinamică de securitate, care ține cont inclusiv de fluxurile de informații electronice care circulă în sistem zi de zi.

„Se spune că în domeniul de venture capital, investitorii smart money se împart în trei categorii: cei care investesc cu precădere în oameni, cei care investesc în tehnologie și cei care investesc în piețe. CODA Intelligence se încadrează în toate aceste categorii: echipa este foarte solidă, tehnologia este inovatoare, iar piața are un potențial enorm. Am finalizat această investiție într-o perioadă dificilă economic dar credem ca viitorul aparține antreprenorilor curajoși și super-deștepți. Fondul nostru este aici, pentru de ei, oricând”, a declarat Radu Stoicoviciu, Partener Early Game Ventures.

În acest moment, CODA Intelligence își desfășoară activitatea din cele două sedii ale sale din București și respectiv Boston, SUA. Pentru a accede pe piața din SUA, startupul are în derulare un program BETA cu o suită de parteneri tip MSP (Managed Service Providers) alături de care testează implementarea tehnologiei dezvoltate, a cărei perfectare a necesitat patru ani de eforturi susținute din partea echipei.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole pe aceeași temă