Companii Stiri

Comertul online, la mana curierilor

18 mai 2016 2 min

Comertul online, la mana curierilor

Reading Time: 2 minute

Integrarea serviciilor de curierat conteaza pentru 95% dintre magazinele online, in timp ce orarul flexibil de ridicari si livrari, dar si comportamentul curierilor sunt foarte importante pentru 90% dintre retailerii digitali, potrivit unui studiu realizat de compania de coletarie si curierat expres DPD Romania.

Potrivit cercetarii DPD, in topul criteriilor esentiale, jucatorii din e-commerce au punctat livrarea rapida, inclusiv in aceeasi zi, si politica de despagubiri, fiecare dintre acestea contand pentru 85% dintre respondenti. Livrarile non-standard si virarea rambursului in contul colector in 24 de ore au fost apreciate ca fiind aspecte importante in relatia cu furnizorul de curierat de 80% si, respectiv, 75% dintre magazine.

In ceea ce priveste nemultumirile pe care le au in relatia cu furnizorul actual de curierat, inflexibilitatea in livrare, comportamentul curierilor, comunicarea slaba si problemele pe care le au cu agentiile din tara sunt principalele aspecte enumerate de retailerii online.

”E-commerce-ul se dezvolta cu o viteza foarte mare si, direct proportional cu acesta, cresc si cerintele clientilor. Magazinele sunt acum mai exigente si vor sa aiba parte de flexibilitate in relatia comerciala si in orarul de ridicare sau livrare, iar coletele trebuie sa ajunga rapid la destinatari. In plus, acum se pune un accent deosebit si pe comportamentul curierilor”, declara Lucian Aldescu, CEO al DPD Romania

Potrivit CEO-ului DPD Romania, toate aceste motive cantaresc foarte mult atunci cand un retailer decide ce furnizor sa aleaga pe zona de livrari si au un rol esential inclusiv in dezvoltarea pietei de curierat, ridicand standardele de calitate a serviciilor.

Plata cu cardul la livrare, prin POS-urile mobile

Conform datelor DPD, retailerii solicita acum si alte servicii noi din partea curierilor, precum livrarea in zilele de duminica, ridicarea coletelor dupa ora 20.00 sau plata cu cardul la livrare.

In ceea ce priveste posibilitatea de a opta pentru plata cu cardul la livrare, reprezentantii DPD Romania si cei ai MasterCard au prezentat in premiera magazinelor online aflate la evenimentul “DPD in dialog cu magazinele online” proiectul de POS-uri mobile. Acesta urmeaza sa fie implementat din semestrul doi al anului, initial in Bucuresti, si va fi valabil  atat pentru detinatorii de carduri MasterCard, cat si Visa.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: