Companii Tech

Companiile pot afla în timp real dacă angajații poartă mască folosind o soluție AI realizată în România

26/10/2020 2 min read

Companiile pot afla în timp real dacă angajații poartă mască folosind o soluție AI realizată în România

Reading Time: 2 minute

Starbyte lansează o nouă soluție pentru companii și instituțiile care doresc să afle în timp real dacă angajații sau vizitatorii poartă mască de protecție și, la fel de important, dacă aceasta este utilizată corect. 

Soluția este parte integrantă din aplicația 4Apply, o aplicație de înrolare digitală a unui client persoană fizică sau juridică, utilizată în special până acum pentru procesul de pre-aprobare a creditelor online și deschidere de cont.

 Astfel, cu ajutorul algoritmilor de detecție și recunoaștere a feței, aplicația poate diferenția persoanele care poartă mască de cele care nu poartă, atenționând atunci când cele din urmă nu se supun regulilor.

Aplicația poate fi utilă pentru identificarea tuturor persoanelor care nu respectă obligativitatea de a purta masca corect, pe nas și gură, în toate spațiile în care aceasta este obligatorie. Atunci când camera surprinde o persoană care nu se conformează, va fi trimisă o notificare administratorului/responsabilului.

În condițiile înmulțirii alarmante a numărului de persoane infectate, nevoia de a identifica în timp real persoanele care nu poartă mască a devenit o necesitate, dar și o obligație morală pentru organizațiile care au spații tranzitate. Soluția noastră le oferă șansa de a reacționa prompt și de a preveni posibile infectări și suntem mândri că putem contribui în acest fel la limitarea răspandirii virusului. La Starbyte, inovația este mereu pusă în slujba utilizatorilor, așa că vom dezvolta în continuare tehnologii utile și ușor de implementat.“ a declarat Adrian Băcăianu, director general Starbyte.

Dezvoltată de Starbyte, 4Apply  este o aplicație românească destinată instituțiilor financiare, companiilor de asigurări și companiilor care doresc să implementeze un flux de înrolare sau de creditare online, automatizat, folosind date biometrice. Soluția este flexibilă și poate fi adaptată pentru orice alte tipuri de servicii care au nevoie de preluare și validare date alături de emiterea unei semnături electronice, dacă este necesar. 4Apply permite integrarea cu orice furnizor autorizat de servicii de semnătură digitală pentru ca utilizatorul să semneze la distanța documentele puse la dispoziție în flux.

Platforma se conectează cu furnizori de semnatură digitală și astfel se pune la dispoziție un flux complet prin care utilizatorii pot semna digital documentele necesare direct pe telefon, PC sau tabletă, iar verificarea identității se realizează în timp real.

Platforma folosește sisteme de urmărire și recunoaștere facială avansate dezvoltate în cadrul companiei, astfel încât datele biometrice ale utilizatorului să fie protejate. Algoritmii anti-spoofing permit identificarea facilă a unei încercari de fraudă, 4Apply putând distinge o imagine sau un videoclip de mișcarea unei persoane reale.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă