Companii Stiri

Achizitia Amigo aprobata

18/07/2014 2 min read

Achizitia Amigo aprobata

Reading Time: 2 minute

Marca de cafea Amigo urmeaza a intra in portofoliul companiei Strauss Coffee. Achizitia marcii de cafea Amigo de catre Strauss Coffee pentru 20 de milioane de dolari a fost aprobata de Consiliul Concurentei, compania urmand a-si consolida astfel pozitia competitiva pe piata romaneasca de cafea.

Marca Amigo este binecunoscuta pe piata din Romania inca din 1982, in timp ajungand sa fie comercializata si in alte tari din zona. Amigo a fost evaluata la o cifra neta de afaceri de aproximativ 12.5 millioane dolari in 2012, iar cota sa de piata, in volum, este estimata la aproximativ 1,8% din piata de cafea din Romania.

”Suntem incantati de definitivarea achizitiei marcii Amigo, atat de cunoscuta romanilor inca din anii ‘80. Tranzactia este benefica atat pentru compania Strauss, cat si pentru intreaga piata a cafelei:  noua ne va consolida pozitia competitiva pe segmentul de cafea solubila, iar pietei ii va aduce o revigorare binevenita”, spune Marius Melesteu, General Manager, Strauss Europa Centrala si de Sud.

Strauss Coffee va plati 20 milioane dolari pentru achizitia marcilor, a domeniilor şi a drepturilor exclusive de a folosi formula Amigo in Romania şi Bulgaria. Astfel, Strauss Coffee va deveni proprietarul unic al brand-ului in aceste tari. Strauss Coffee BV are ca actionari Grupul Strauss (74.9%)  şi TPG Capital (25.1%).

Strauss Coffee este prezent pe piata din Romania din 1994 si este cunoscut mai ales prin marca Doncafe (in 2012, cota de piata, in volum, a fost estimata la aproximatv 22% din piata de cafea).

Strauss Coffee este un jucator global pe piata de cafea, cu vanzari anuale de peste 1 miliard de dolari. Compania are in portofoliu marci locale de cafea si ocupa pozitii de top in pietele in care isi desfasoara activitatea, cum sunt Israel, Brazilia, Polonia, Romania, Serbia, Rusia si Ucraina. Strauss Coffee are 14 unitati de productie in intreaga lume si peste 6.000 de angajati.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă