Companii Stiri Tech

Companiile pot deveni mai productive cu roboții de automatizare

1 iul. 2020 3 min

Companiile pot deveni mai productive cu roboții de automatizare

Reading Time: 3 minute

Criza sanitară accentuează necesitatea folosirii tehnologiei RPA (Robotic Process Automation) pentru automatizarea proceselor critice pentru afaceri, iar Automation Pill, unul dintre furnizorii principali de soluții de automatizare din țară, lansează o campanie pentru a ajuta gratuit companiile din România să implementeze roboți de automatizare, pentru a depăși dezavantajele și provocările cauzate de efectul COVID-19.

Automation Pill încurajează firmele din România să opteze pentru transformarea digitală prin implementarea tehnologiei RPA (Robotic Process Automation), pentru automatizarea sarcinilor migăloase și repetitive, care consumă timp, și pentru a reduce costurile. 

Daniel Tilă Automation Pill m
Daniel Tilă, cofondator Automation Pill

„Perioada de criză a venit cu noi provocări, unele industrii având foarte mult de suferit, cum ar fi turismul, HoReCa, industria de retail și mulți alții. Astfel, vrem să ajutăm cu cât putem mediul de business românesc și ne propunem ca în următoarea perioadă să oferim roboți gratuit firmelor pentru a le degreva de task-urile repetitive care se întâmplă zilnic, astfel încât să se poată concentra în perioada următoare pe revenirea din criză și dezvoltarea business-ului în contextul actual”, a spus Daniel Tilă, cofondator Automation Pill.

Echipa Automation Pill lucrează împreună cu firmele din România pentru automatizarea proceselor esențiale, îmbunătățind simplu și rapid eficiența operațională, experiența clienților și chiar menținând continuitatea afacerii. Avantajul în serviciile pe care le oferă Automation Pill este că echipa de specialiști care sunt procesele care pot fi automatizate, reducând considerabil pierderile de timp și bani pentru companii, fără a fi nevoie să meargă la fața locului.

„Ne aflăm într-o criză globală și trebuie să acționăm corespunzător. RPA a dovedit că asigură o mai mare eficiență a proceselor, productivitate, dar și acuratețe, cu mult înainte de criza cauzată de Coronavirus, dar, odată cu situația cauzată de pandemie, automatizarea sarcinilor critice care consumă mult timp în cadrul companiilor, poate fi vitală pentru supraviețuire”, a adăugat Daniel Tilă.

Rezultatele unui proces eficient de automatizare pot include reduceri substanțiale de costuri, productivitate crescută și alte beneficii strategice, oferind companiilor un avantaj competitiv semnificativ. Dar procesul poate prezenta și provocări, cum ar fi schimbarea culturii companiei, redistribuirea și formarea angajaților și chiar regândirea modelelor de business.

„Angajații nu realizează ce înseamnă aceste procese repetitive, întrucât sunt deja întipărite în rutina lor zilnică. Sunt câteva elemente simple care definesc un astfel de proces și dacă merită automatizat. Automatizările pot fi extrem de benefice în foarte multe companii, însă majoritatea angajaților sau managerilor se tem că robotul complică lucrurile. În realitate, lucrurile stau la polul opus, de aceea în următoarea perioadă, ne propunem să realizăm și o serie de workshop-uri și training-uri, pentru a ajuta companiile să devină mai conștiente de aceste beneficii”, a explicat Daniel Tilă.

RPA oferă îmbunătățiri dramatice în ceea ce privește creșterea productivității în procesarea tranzacțiilor, înlocuind resursa umană de la sarcini recurente și repetitive. Astfel, tehnologia RPA poate fi aplicată într-o gamă largă de industrii, Automation Pill furnizând soluții pentru companii din retail, fintech, medical și multe altele.

„Fiind o echipă mică, ne-am dat seama că dacă economisim timp și energie de la sarcinile repetitive înseamnă că ne putem concentra mai mult pe ceea ce contează cu adevărat pentru dezvoltare. Astfel, Automation Pill a fost acolo pentru a ne ajuta. Au creat și adaptat pentru noi un robot dedicat reducerii unora dintre sarcinile noastre manuale legate de procesarea datoriilor. După câteva luni de testare, robotul s-a dovedit a fi de un adevărat ajutor și acest lucru ne-a făcut încrezători să continuăm să explorăm mai multe oportunități de automatizare cu ajutorul Automation Pill”, a spus Antonio Eram, fondator și CEO în cadrul Netopia Payments.

Robotizarea proceselor constă în implementare unei tehnologii care permite companiilor să configureze programe informatice sau chiar un „robot” pentru captarea și interpretarea aplicațiilor existente în vederea procesării unei tranzacții, a manipulării datelor sau declanșarea unor decizii și comunicarea cu alte sisteme digitale.

Automation Pill o companie de soluții IT, care se ocupă cu dezvoltarea de automatizări pentru companiile care vor să își eficientizeze volumul de muncă. Automation Pill este o companie fondată de o echipă de programatori pasionați de dezvoltare IT, cu experiență de peste 10 ani de dezvoltare de soluții la nivel enterprise. Obiectivul companiei este să încurajeze companiile din România să rămână relevante și competitive, cu ajutorul tehnologiilor inovatoare RPA și Machine Learning.

Credit foto: ID 169815745 © Melpomenem | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: