Brand Focus

Concertul Regal caritabil în susținerea burselor “Tinere Talente”

26 oct. 2019 2 min

Concertul Regal caritabil în susținerea burselor “Tinere Talente”

Reading Time: 2 minute

Pe 25 octombrie 2019, la invitația Fundației Regală Margareta a României, cea de-a 12-a ediție a Concertului Regal caritabil i-a reunit pe scena Ateneului Român pe soprana Cellia Costea, tenorul Teodor Ilincăi și Orchestra Română de Tineret, dirijată de Gabriel Bebeșelea. Evenimentul a avut ca scop strângerea de fonduri pentru tinerele talente ale României, contribuțiile sponsorilor depășind pragul 170.000 euro.

Concertul s-a desfășurat în prezența Familiei Regale a României, în cadrul evenimentului regăsindu-se membri ai Corpului Diplomatic, personalități culturale, reprezentanți ai societății civile, lideri a importante companii din România, sponsori și susținători ai Fundației.

“Programul Tinere Talente le oferă tinerilor oportunitatea de a-și dezvolta potențialul creativ și de a-și exprima talentul, ajutându-i să învingă obstacolele financiare sau chiar propriile limite. Mulți dintre bursierii noștri sunt acum apreciați în lumea întreagă, ne reprezintă și ne fac mândri de performanțele lor. Tinerii au nevoie de sprijinul nostru, al tuturor!”, a transmis la debutul concertului Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române.

Sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea, Orchestra Română de Tineret a interpretat o selecție de arii celebre din opere de Verdi, Puccini, Leoncavallo, Mascagni, Catalani și Giordano.

Evenimentul a cuprins și o expoziție cu lucrări de arte vizuale ale bursierilor, precum și vizionarea unui scurt film despre evoluția a doi tineri talentați, foști bursieri ai Fundației.

Fondurile strânse din sponsorizările și donațiile atrase la Concertul Regal vin în susținerea unei noi generație de bursieri, artiști aflați la început de drum, care provin din familii cu venituri modeste, prin programul național Tinere Talente 2020.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: