Brand Focus

22.000 de români au beneficiat de investigații medicale gratuite în 2018

12/07/2019 2 min read

author:

22.000 de români au beneficiat de investigații medicale gratuite în 2018

Reading Time: 2 minute

Roche România a investit anul trecut peste 17 milioane de lei în proiecte menite să prevină și să diagnosticheze din timp boli precum: cancerul, afecţiunile neurologice, bolile infecţioase sau cele autoimune.

Peste 120 de femei cu forme avansate de cancer de sân și cancer ovarian care nu puteau obține în timp util tratamentul de care aveau nevoie din pricina unor întârzieri în cadrul procesului de rambursare al medicamentelor, au beneficiat de acces rapid la tratament.

În plus, Roche a derulat 9 studii clinice la noi în țară, 33 de pacienți primind  tratament de ultimă generaţie.

“Îngrijirile de sănătate sunt o investiție bazată pe trei piloni principali: prevenţia, diagnosticul corect şi accesul lărgit la tratament. Pentru noi, comunitatea înseamnă toţi cei pe care putem să îi ajutăm cu experienţa noastră, fie că vorbim despre pacienţi, medici, autorităţi sau publicul larg”, a declarat Martine Draullette, General Manager al Roche România.

Roche sprijină educația pentru sănătate din România, anul trecut susținând 34 de proiecte de prevenție și educație medicală. Campaniile s-au desfășurat în parteneriat cu asociații de pacienți, ong-uri, autorități publice din sănătate, profesioniști din sectorul medical sau spitale.

“Campania de testări gratuite mi-a schimbat viața. În lipsa acestei campanii nu aș fi aflat că am cancer de sân în stadiu incipient și le mulțumesc organizatorilor că au insistat să fac investigații mai amănunțite, care mi-au salvat viața”, a continuat o pacientă care a beneficiat de consultații gratuite în cadrul unei dintre campaniile susținute de Roche România.

Roche România s-a concentrat pe prevenirea şi creşterea gradului de informare cu privire la unele afecţiuni cronice grave, precum şi pe importanţa controalelor medicale periodice, măsuri care pot duce pe termen lung la îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei României.

Foto: © BiancoBlue | Dreamstime.com

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă