Companii

Concordat preventiv pe piata de farma

28/10/2014 2 min read

Concordat preventiv pe piata de farma

Reading Time: 2 minute

ADM Farm, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata de distributie de farmaceutice si parafarmaceutice din Romania, a decis sa redreseze activitatea apeland la procedura concordatului preventiv, in vederea optimizarii management-ului cash flow-ului si gestionarii riscurilor de lichiditate.

ADM Farm a solicitat instantei in data de 21 octombrie 2014 admiterea deschiderii procedurii concordatului, o metoda de redresare semi-judiciara prin care societatea intentioneaza sa realizeze un acord transparent si echitabil cu toti creditorii societatii – furnizori si institutii de credit, in vederea compensarii acestora in conditii cat mai bune, in termen de doi ani de la data deschiderii procedurii.

Scopul fundamental al procedurii concordatului preventiv il constituie continuarea activitatii societatii si achitarea creantelor in conditii mult mai favorabile decat in ipoteza insolventei.

“Piata in care operam este intr-o continua schimbare, iar una din problemele cu care se poate confrunta chiar si o firma profitabila este cea a deficitului de cash flow. Pentru a face fata cu succes acestei provocari si pentru a preveni situatiile de criza cu impact semnificativ asupra performantelor companiei, am ales sa revitalizam activitatea firmei apeland la o procedura flexibila si eficienta pentru toate partile implicate. Succesul acestui tip de abordare pe piete mature din vestul Europei, ne face sa credem ca aceasta este cea mai buna solutie pentru a ne continua dezvoltarea si operatiunile pe termen mediu si lung. Suntem increzatori ca partenerii nostri vor sprijini demersul nostru si vor ramane alaturi de noi in mentinerea si dezvoltarea colaborarii existente ”, a declarat Adrian Samson, director general ADM Farm.

Oferta de concordat va fi comunicata tuturor categoriilor de creditori in termen de 30 de zile de la data deschiderii procedurii. ADM Farm urmeaza sa fie asistata in aceasta procedura de specialisti in restructurare cu o vasta experienta in domeniu, administratorul concordatar propus fiind ZRP Insolvency SPRL.

“Speram ca prin acest proiect sa deschidem mai mult piata spre folosirea procedurii concordatului preventiv pentru redresarea activitatii societatilor comerciale, pentru ca este mult mai performanta decat o procedura judiciara si pentru ca asigura un tratament corect al creditorilor”, a adaugat Elena Cosma, partener ZRP Insolvency si coordonator al proiectului.

ADM FARM, infiintata in 1998, are sediul central in Bucuresti si asigura acoperire nationala prin filialele din Bucuresti, Brasov, Cluj, Craiova, Galati, Suceava, Timisoara. In prezent, ADM FARM are o echipa de peste 450 de profesionisti si colaboreaza cu peste 120 de producatori si peste 3500 de clienti, carora le furnizeaza cca 5.500 de produse si servicii.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă