Business Companii Stiri Tech

Primul Centru European de Rezistență Cibernetică

21 feb. 2020 < 1 min

Primul Centru European de Rezistență Cibernetică

Reading Time: < 1 minut

Mastercard inaugurează  primul său Centru European de Rezistență Cibernetică. Acesta este un hub ultramodern de securitate și tehnologie a informației care adună laolaltă parteneri și jucători din industrie pentru a adapta ”sistemul imunitar” al corporațiilor la provocările din piață și la potențiale atacuri.

Centrul va coordona colaborarea dintre sectorul public, cel privat și autorități, pentru a stimula capacitatea de adaptare a companiilor din regiune la schimbare, dar și pentru a prezice și a preveni potențiale atacuri cibernetice la adresa acestora, devenite în ultimul timp tot mai sofisticate și mai dăunătoare.

Amplasat în Waterloo, Belgia, la sediul central Mastercard din Europa, hub-ul este prima investiție de acest fel a companiei în afara granițelor Americii de Nord.

Hub-ul va lucra îndeaproape cu o serie de centre naționale de inteligență cibernetică, grupuri industriale, autorități, servicii speciale/agenții de securitate și bănci centrale din Europa –  ECB, ECCFI, Europol, FS-ISAC, Interpol, NBB, și NCA și NCSC , din Marea Britanie. 

Foto:  © Wirestock | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: