Finanțe Stiri

Conducere nouă la Direcția Supraveghere din BNR. Cine îl înlocuiește pe Nicolae Cinteză?

23 sept. 2020 < 1 min

Conducere nouă la Direcția Supraveghere din BNR. Cine îl înlocuiește pe Nicolae Cinteză?

Reading Time: < 1 minut

Direcția Supraveghere din cadrul Băncii Naționale a României va avea o nouă conducere începând cu data 1 octombrie 2020. Adrian Cosmescu va prelua funcția de director al Direcției Supraveghere, iar Nicolae Cătălin Davidescu pe cea de director adjunct, anunță BNR, într-un comunicat de presă.

Adrian Cosmescu îl înlocuiește pe Nicolae Cinteză, care mai bine de 20 de ani a fost şef al supravegherii bancare de la BNR, iar în august a ieșit la pensie.

Adrian Cosmescu, cu o carieră de peste 20 de ani în domeniul supravegherii bancare – din 1999 deținând funcția de director adjunct al Direcției Supraveghere – îi succede domnului Nicolae Cinteză, pensionat la data de 1 august.

Nicolae Davidescu are o experiență de 17 ani în cadrul Direcției Supraveghere, iar din 2016 ocupă funcția de șef serviciu la Serviciul monitorizarea aplicării sancțiunilor internaționale, prevenirea spălării banilor și finanțării terorismului.

Potrivit statutului (Legea nr. 312 din 28.iun.2004), BNR  este responsabilă cu supravegherea prudenţială a instituţiilor de credit, în scopul asigurării funcţionării şi viabilităţii sistemului bancar.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: