BizRemote by certSIGN Finanțe Stiri

Consultare publică pentru finanţarea din fonduri europene a şomajului tehnic

1 apr. 2020 < 1 min

Consultare publică pentru finanţarea din fonduri europene a şomajului tehnic

Reading Time: < 1 minut

Programul Ministerului Fondurilor Europene de finanţare din fonduri europene a şomajului tehnic a fost lansat în consultare publică.

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman (AMPOCU) din cadrul Ministerului Fondurilor Europene (MFE) a lansat în consultare publică ghidul „Sprijin pentru persoanele angajate în cadrul întreprinderilor al căror domeniu de activitate este afectat direct ca urmare a declarării situaţiilor de epidemii”, anunță MFE.

Ghidul este disponibil pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene, iar propunerile şi sugestiile pot fi trimise până la data de 10 aprilie 2020, la adresa de e-mail: consultare.pocu@fonduri-ue.ro.

Apelul va finanţa măsuri din domeniul protecţiei sociale în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, precizează Ministerul Fondurilor Europene. Practic, apelul va finanţa acordarea de subvenţii persoanelor care se află în şomaj şi care au fost angajate ale unor companii afectate direct de pandemia COVID-19 sau de măsurile luate pentru a opri răspândirea acesteia – Ordonanţele militare şi celelalte acte emise de autorităţi pe perioada stării de urgenţă, anunță MFE, într-un comunicat de presă.

Solicitanţii eligibili sunt Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale/SPO, respectiv Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), inclusiv prin unităţile subordonate, potrivit sursei citate. Proiectele vor putea fi depuse de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale şi de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, iar ulterior firmele cu angajaţi trimişi în şomaj tehnic vor putea solicita acestor instituţii plata sumelor, urmând ca MFE să deconteze cheltuielile din fondurile alocate.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: