CSR Stiri

Continental a investit 2,5 mil. euro într-un sistem inovator de generare a energiei la fabrica din Timișoara

12 aug. 2020 2 min

Continental a investit 2,5 mil. euro într-un sistem inovator de generare a energiei la fabrica din Timișoara

Reading Time: 2 minute

Continental a lansat propriul sistem inovator de generare a energiei în cadrul fabricii automotive din Timișoara. Noua tehnologie funcționează exclusiv pe bază de gaz.

Cu ajutorul generatorului, fabrica de componente electronice își asigură energia electrică necesară alimentării constante a echipamentelor vitale folosite în liniile de producție și a sistemelor de climatizare.

Sistemul asigură și apă fierbinte la 90ºC cu dublă utilitate: utilizare directă pentru sistemul de încălzire a clădirii pe timpul iernii și răcirea acesteia prin intermediul răcitoarelor de absorbție. Apa răcită se producea utilizând energia electrică (de la furnizor privat), iar apa caldă utilizând centrale termice dedicate pe gaz.

„Investiția s-a ridicat la peste 2,5 milioane de euro. Datorită conceptelor inovatoare și a integrării inteligente a acestui sistem la nivelul locației, peste 90% din energia generată prin arderea gazului este folosită în mod activ (electric, apă caldă și apă rece). Acest lucru asigură o eficiență dublă față de soluțiile clasice de producere a energiei electrice”, spune Ralf Luchs, directorul fabricii de componente electronice Continental din Timișoara.

Prin conectarea echipamentelor vitale de producție la generator se evită întreruperea producției în cazul penelor neanticipate de curent, în condițiile în care o secundă de întrerupere de tensiune înseamnă un timp de restart complet al producției de 30 minute și riscuri semnificative în calitatea produselor afectate.

Independența parțială dobândită prin integrarea acestui sistem de energie regenerabilă sporește sustenabilitatea serviciilor oferite de către locația din Timișoara și diminuează considerabil costurile aferente consumului de energie electrică.

Noul concept are un impact pozitiv și asupra mediului prin reducerea cu 14% a emisiilor de gaze cu efect de seră și ai altor poluanți ai aerului datorată unui consum mai mic de combustibilul folosit pentru producerea energiei necesare și a eliminării pierderilor survenite prin distribuția uneori instabilă.

Proiectul sprijină strategia de mediu a concernului Continental, respectiv de a dispune de electricitate regenerativă în toate unitățile de producție din 2020 în direcția neutralității producției privind emisiile de CO2 până în 2040.

Grupul german a finalizat recent lucrările pentru extinderea clădirii de birouri a centrului de cercetare-dezvoltare din Iași, care au început în aprilie 2019. Investiția s-a ridicat la 27 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: