Companii Stiri

KazMunayGas a investit peste 1,56 mld. $ in Romania in ultimii 7 ani

18 aug. 2015 < 1 min

KazMunayGas a investit peste 1,56 mld. $ in Romania in ultimii 7 ani

Reading Time: < 1 minut

KMG International alaturi de unicul sau actionar, KazMunayGas, a investit in Romania in ultimii 7 ani peste 1,56 miliarde de dolari, dintre care 600 de milioane de dolari au fost alocati pentru managementul mediului, conform primului raport de sustenabilitate conform standardelor internationale (Global Reporting Initiative G4) publicat de companie.

KMG International, care detine Rompetrol, a procesat peste 33 de milioane tone de materie prima (din care peste 9,4 milioane tone in intervalul de raportare 2013-2014), si a avut in ultimii doi ani contributii catre bugetul de stat al Romaniei de peste 3,2 miliarde de dolari. Compania investeste anual 1,5 milioane de dolari in programe de CSR in comunitatile din Romania.

Raportul prezinta rolul si impactul companiei in economia romaneasca, dar si in alte tari cu operatiuni semnificative (Franta, Georgia). La nivel de management al mediului, in urma investitiilor in modernizarea Rafinariei Petromidia, KMG International a devenit in 2013 primul producator local de combustibili care s-a aliniat la standardul de emisii Euro 5, iar rafinaria si-a imbunatatit indexul de intensitate energetica. In ceea ce priveste managementul deseurilor, in 2014, rata de valorificare a fost imbunatatita pana la 97,7%.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: