Business Companii Stiri

Corteva preia aproape o treime din Lavie Bio, compania de agricultură organică

30 aug. 2019 2 min

Corteva preia aproape o treime din Lavie Bio, compania de agricultură organică

Reading Time: 2 minute

Corteva (CTVA), companie agricolă care își desfășoară parte din operațiuni și în România și Evogene (EVGN), lider în biotehnologie și dezvoltator de produse inovatoare în domeniul științelor vieții, au anunțat în cursul acestei zile o investiție Corteva care vizează filiala Evogene dedicată agriculturii organice, Lavie Bio (Lavie).

Corteva oferă în această tranzacție acțiunile deținute la Taxon Biosciences, companie deținută total de Corteva și va realiza o infuzie de capital în schimbul a 30% din pachetul de acțiuni Lavie Bio, Evogene urmând să dețină restul pachetului de 70%.

Activele companiei Taxon Biosciences, împreună cu colecția sa de culturi microbiologice și lista de produse aflate în faze avansate de dezvoltare, vor fi integrate portofoliului Lavie. Astfel, este impulsionată abordarea companiei privind proiectele care au la bază soluții biologice și dezvoltarea de produse.

”Tranzacția demonstrează angajamentul constant al Corteva în a aduce pe piață tehnologii noi și diversificate pentru clienți. Suntem încântați să colaborăm cu Lavie Bio, lider în domeniul agriculturii organice, deoarece vom continua să accelerăm comercializarea de produse inovatoare centrate pe nevoile clienților din acest sector, categorie cu rată de creștere ridicată”, a declarat Susanne Wasson, președintele platformei de afaceri pentru protecția plantelor, Corteva Agriscience.

Prin investiția în Lavie, Corteva va avea drepturi în dezvoltarea produselor de porumb și soia, Lavie beneficiind astfel de accesul și poziția Corteva pe aceste piețe.

”Prin furnizarea de noi tehnologii complementare și a unor căi de acces către piețe importante, considerăm că tranzacția va îmbunătăți semnificativ capacitățile Lavie în dezvoltarea și comercializarea de produse organice pentru agricultura viitorului”, a spus Ofer Haviv, CEO, Evogene.

Agricultura organică este un segment cu creșteri susținute în piața de inputuri agricole, care are la bază aplicarea externă a produselor din surse naturale, biologice de tipul microbilor, dăunătorilor benefici, biochimicalelor și mineralelor pentru optimizarea sănătății plantei.

Lista de produse agricole organice cuprinde și biostimulatori care cresc randamentul dat de o plantă și durabilitatea acestea, dar și pesticide pentru agricultura ecologică pentru controlul dăunătorilor.

”Ne bucură decizia Corteva, companie agricolă lider global, de a continua parteneriatul cu Lavie. Cred că avansul  Corteva în materie de inovare în domeniul agricol și capacitățile complementare aduse de achiziționarea Taxon Biosciences, ajută Lavie în îndeplinirea misiunii de a îmbunătăți calitatea alimentelor, de a facilita agricultura sustenabilă și de a îmbunătăți productivitatea prin introducerea pe piață a unor produse agricole organice care au la bază microbiomul”, a declarat Ido Dor, CEO Lavie Bio.

Lavie acordă atenție îmbunătățirii calității produselor alimentare, facilitării agriculturii sustenabile și a creșterii productivității prin dezvoltarea de produse biologice agricole bazate pe microbiom.

Lavie utilizează o platformă proprie de Biologie Computațională Predictivă (CPB), dezvoltată de Evogene, folosind volume mari de date și soluții informatice avansate la care adaugă descoperiri, optimizări și stadii de dezvoltare pentru crearea unei noi generații de produse pe bază de microbiom.

Produsele Lavie care se află în stadii avansate de cercetare se adresează nevoii majore pentru culturile mari de tipul porumbului și grâului, dar și pentru culturile specializate, așa cum este cultura de struguri.

Foto: © Andrii Yalanskyi | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: