BizRemote by certSIGN Stiri

Craft Medicals, echipamente medicale gratuite pentru spitalele din România

29 apr. 2020 2 min

Craft Medicals, echipamente medicale gratuite pentru spitalele din România

Reading Time: 2 minute

Craft Medicals, o inițiativă de antreprenoriat social a Asociației Împreună pentru România Modernă produce și oferă gratuit spitalelor din România echipamente de protecție și mecanisme de ventilație

Craft Medicals proiectează și produce viziere, acvarii medicale, tunele de legătură între secțiile medicale și mecanisme de ventilație pe care le oferă gratuit spitalelor din România. Până acum, șase spitale din Cluj-Napoca au primit 15 acvarii și peste 1.200 de viziere și urmează ca și alte spitale din județele Suceava, Hunedoara, Vrancea, Alba, Brașov și Sibiu să primească un total de 25 de acvarii medicale produse și distribuite de Asociația Împreună pentru România Modernă.

Am realizat că împreună aveam resursele și cunoștințele ca să producem materialele medicale necesare. În momentul de față, există o criză în procurarea acestor materiale ce scad riscul cadrele medicale de a se infecta cu coronavirus. Inspirați de inițiativa celor de la www.viziere.ro și criza de materiale sanitare am hotărât să ajutăm în mod gratuit spitalele din județul Cluj. Cu o perspectivă de #lovemore și #fearless, noi persoane s-au alăturat echipei noastre. Astfel am reușit să proiectăm și să producem primele acvarii medicale ce ajută la protejarea personalului medical de virusul COVID-19.” spune Rareş Racotean, unul dintre iniţiatorii proiectului Crafts Medicals.

 Iniţial, o echipă formată din 7 oameni ce provin din medii diferite a început crearea de viziere și consumabile pentru aparatura medicală din spitale, astfel încât  riscul de infectare a medicilor în timpul tratării pacienților cu coronavirus  să scadă.

Ţinind cont de faptul că în România, 1.958 de salariați din sectorul de sănătate au fost diagnosticați până acum cu Covid-19, potrivit datelor centralizate de federația sindicală Solidaritatea Sanitară la data de 27 aprilie, necesarul de astfel de echipamente este în creştere. Asociaţia a început acest proiect cu resursele proprii, dar pentru a putea dota cu cel puţin un acvariu toate secţiile ATI din România este nevoie de ajutorul nostru, al tuturor.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: