Stiri

China vrea înapoi în Europa. Oferă vaccinuri împotriva COVID-19

9 feb. 2021 < 1 min

China vrea înapoi în Europa. Oferă vaccinuri împotriva COVID-19

Reading Time: < 1 minut

China vrea înapoi în Europa și pentru aceasta vine cu daruri. Oferă vaccin țărilor europene care au nevoie de acest lucru. De asemenea se arată dispusă să colaboreze mai intens economic cu țările din regiune.

Președintele Chinei a oferit marți vaccinuri anti-COVID-19 ţărilor din centrul şi estul Europei și a lansat în acelaşi timp un apel la creşterea cooperării şi colaborării.

China este pregătită pentru cooperare în domeniul vaccinurilor, a afirmat președintele Xi Jinping cu prilejul unui summit online cu 17 țâri din Europa Centrală şi de Est, potrivit agenției Xinhua, citată de Agerpres.

Serbia a primit deja 1 milion de doze de vaccin chinezesc

Xi a menționat că Serbia a primit deja un milion de doze de vaccin de la o companie chineză şi că Ungaria a semnat un acord cu un producător chinez.

China va analiza în mod activ oportunităţi similare cu alte ţări din regiune, a adăugat preşedintele Xi.

Beijingul a investit miliarde de euro în infrastructură în sudul şi estul Europei în ultimii ani. Această politică a fost criticată, printre alţii de Uniunea Europeană, drept o tentativă de extindere a influenţei Chinei şi de divizare a Europei, aminteşte dpa.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: