Management Stiri

Gala Premiilor de Excelenta in Resurse Umane si-a desemnat castigatorii

8 apr. 2016 4 min

Gala Premiilor de Excelenta in Resurse Umane si-a desemnat castigatorii

Reading Time: 4 minute

Joi seara, la Athénée Palace Hilton, in prezenta a peste 230 de specialisti in resurse umane, antreprenori si manageri din companii HR Club, asociatia oamenilor de resurse umane din Romania, a premiat in cadrul Galei Premiilor de Excelenta in Resurse Umane (editia 8) cele mai bune proiecte de HR implementate in anul anterior.

Si anul acesta ne-am bucurat sa primim multe aplicatii: 69. Ne-am bucurat si sa vedem ca numarul companiilor care se inscriu pentru prima data in aceasta competitie este foarte mare: 42% dintre companii. Credem ca aceasta este dovada cresterii prestigiului Galei HR Club si a increderii in procesul nostru de jurizare.“ – a declarat Radu Mavrodin, Presedinte HR Club.

Proiectele inscrise in competitie au trecut prin 3 etape de jurizare. In prima etapa echipa HR Club a selecționat proiectele care au intrunit criteriile de participare, iar in a doua etapa, proiectele au fost analizate de un juriu de specialisti format din membri seniori ai HR Club, profesioniști de renume. In cea de-a treia etapa, juriul format din reprezentanti ai mediului de afaceri, manageri generali si antreprenori care nu au proiecte inscrise in competitie, au ales castigatorii din lista scurta furnizata de catre juriul de specialisti.

Anul acesta, profesionistii de resurse umane din Romania si-au adjudecat 17 de premii. La categoria ˶Strategie de Resurse Umane” au fost 20 de proiecte inscrise, 8 finalisti si 3 castigatori. Acestia sunt:

Banca Comerciala Romana – Manageri pentru Romania

Orange Romania – Listen & Respond

SUPREMIA GRUP  – Evaluarea comunicarii interne pe relatia client-furnizor in paradigma QCDM

La categoria ˶Formare si Dezvoltare” in competitie au intrat 19 proiecte, juriul alegand 6 finalisti si 3 castigatori:

Banca Transilvania  – BT Branch Mall Marathon

Raiffeisen Bank – Inspire to Aspire a Wakanda Challenge

Vodafone Romania   – Ucenicie in management

Seara a continuat cu anuntarea castigatorilor la categoria ˶Recrutare si Selectie” , unde au fost 11 proiecte candidate din care au fost alesi alti 3 castigatori:

Groupama Asigurari – Groupama Linkedin Career Page – Connecting our company to the world!

Kaufland Romania – Raftul cu experinte

Macromex – Cautam eschimosi temerari pentru complexul logistic Edenia – care aduce Polul Nord la Campia Turzii!

La categoria ˶Managementul Performantei si al Recompensei” 3 echipe au plecat acasa cu un trofeu. Este vorba despre:

Ernst & Young Romania –  Benefits for new generation at work

Tenaris Silcotub – A Roadmap for Technical & Industrial Development

Zoppas – Premii de Performanta ZOPPAS – PRO (PracticRomanescOriginal)

La sectiunea de management general juriul a oferit 3 premii. Juriul a hotarat ca ˶Managerul anului” este Viorel Voican – Director Directia Retea si Dezvoltare de Business la Banca Transilvania. La urmatoarele doua categorii, unde s-au premiat performanta si colaborarea eficienta intre managerul general si managerul de resurse umane avem urmatorii castigatori:  ˶Echipa CEO – HR a anului – companii cu mai putin de 499 angajati” este formata din Hartmut Hohaus (CEO) – Florea Aurelia (Director Resurse Umane si Administrativ) – Miele Tehnica , iar  ˶Echipa CEO – HR a anului – companii cu mai mult de 500 angajati” este tandemul Omer Tetik (CEO) – Nevenca Doca (Director Executiv Resurse Umane) – Banca Transilvania

Juriul a acordat un premiu special companiei Tenaris Silcotub pentru proiectul Community development for tomorrow’s challenges. Juriul considera ca acest premiu ˶vine ca o recunoastere a implicarii in dezvoltarea comunitatii prin programe de educatie pentru toate varstele, o investitie care se cifreaza anual la aproximativ 1,3 milioane de dolari pe an”.

Poate cel mai asteptat premiu al serii a fost cel oferit de catre Dave Ulrich, ˶parintele HR-ului modern”, care este pentru a treia oara in Romania la invitatia HR Club. Inainte de gala el a sustinut un Master Class pentru specilisti, in care a explicat ce competente noi sunt obligatoriu de stapanit de oamenii de HR.  Invitatul special a evaluat personal cele mai valoroase proiecte inscrise la categoria ˶Strategie de Resurse Umane” si a ales castigatorul premiului Dave Ulrich Award for HR Value Creation: Banca Comerciala Romana, pentru proiectul Adapting HR to Digital Retail Banking. Acest proiect este un concept unic pe piata de HR din Romania – un departament dedicat de HR Retail, menit sa dezvolte solutii specializate de recrutare, training si dezvoltare pentru cei 3500 angajati ai liniei functionale Retail.

Astfel, ca la finalul serii 13 companii au plecat acasa cu 17 premii.

Tema evenimentului de anul acesta a fost green, pe scena urcand doua initiative care au dorit sa convinga angajatorii cat de importanta este educatia pentru protectia mediului. Au urcat pe scena reprezentantii proiectelor Green Endorsement si Recilcleta.

GREEN ENDORSEMENT este un certificat care atesta ca implicarea in organizarea inițiativei de impadurire naționala, sub forma de organizator sau plantator, dovedește calitați importante pe care orice companie și le-ar dori de la angajații sai. Filmul de prezentare al proiectului coordonat de Plantam fapte bune si Publicis Romania poate fi urmarit aici.

RECICLETA este un proiect ViitorPlus, primul proiect neutru in carbon din Romania, care are ca scop colectarea deseurilor de hartie din birouri spre a fi reciclate. Transportul hartiei este asigurat de cargo-biciclete, unice in Romania, conduse de persoane defavorizate, carora li se asigura astfel un loc de munca.

Ca in fiecare an, proiectele castigatoare si cele finaliste se vor regasi in cadrul unui Manual de Bune Practici, redactat anual de catre HR Club pentru a prezenta si promova bunele practici in industria de resurse umane din Romania.

HR Club multumeste partenerilor sai pentru sustinere: Parteneri anuali: Trend Consult si PeliFilip; Parteneri premiu: A Best, Adecco Training, BCR Pensii, Coca-Cola HBC Romania, Medicover, Romanian Software, Tenaris Silcotub; Parteneri: MaxRelax, Paprika Events, Paul Dumitru, Santa Fe Relocation Services, Florariile Tria’s, Wellington, WorldClass.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: