Antreprenori by eMAG

Credit Europe Bank, profit de 12 mil euro

10 mart. 2016 2 min

Credit Europe Bank, profit de 12 mil euro

Reading Time: 2 minute

Credit Europe Bank Romania a incheiat anul fiscal 2015 cu un profit de 12 milioane de euro inainte de impozitare, iar indicatorul de solvabilitate a fost de peste 15%.

Pe segmentul de retail, activitatea cu carduri, prin produsul CardAvantaj a continuat sa reprezinte principalul motor de crestere, arata banca, intr-un comunicat de presa. Numarul total de carduri de credit a crescut cu 5%, iar rulajul aferent cardurilor de credit a crescut cu peste 8%.

In anul 2015, totalul depozitelor clienților a ramas stabil, la nivelul de 600 de milioane de euro, cu o baza de depozite bine diversificata.

Obiectivul in ceea ce priveste cardurile este cresterea numarului total de carduri de credit cu peste 10%, iar cifra de afaceri totala sa fie de peste 15%. Pentru a atinge acest obiectiv, banca a lansat un nou produs la sfarsitul anului trecut, numit “Cardul Optimo” – o facilitate de credit de consum care ofera clienților pana la 36 de rate lunare. Tot in acest an banca va introduce un alt produs inovator pentru consumatorii din Romania, care va fi primit cu mare interes de catre clienți.

„In ciuda mediului dificil, in 2015, activitațile noastre de creditare corporate si IMM-uri au aratat o crestere considerabila. Portfoliul de credite corporate si IMM a crescut cu mai mult de 50%, iar portofoliul total de credite a crescut cu peste 14%”, a declarat Yakup Cil, CEO Credit Europe Bank Romania.

Focus pe activitațile de corporate si IMM

„Privind in perspectiva, suntem increzatori in capacitatea noastra de a continua aceasta crestere profitabila in 2016, dar si in viitorul mai indepartat. In acest an, obiectivul principal va continua sa fie legat de activitațile de corporate si IMM si de cele cu carduri. Avem un obiectiv ambițios pentru 2016 si anume dorința de a creste portofoliul de credite cu peste 30%, cu precadere în zona corporate si IMM”, a completat Yakup Cil.

Totodata, banca anunta ca a finalizat oferirea de soluții pentru mai mult de 1.000 de credite pentru clienții cu credite CHF. Solutiile sunt adaptate la capacitatea de plata curenta a clientului, evaluata de catre banca, in baza documentelor financiare furnizate bancii, arata reprezentantii Credit Europe Bank. De asemenea, banca a inființat o linie telefonica aferenta clienților cu credite CHF.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: