Analize Antreprenori by eMAG Business Stiri Tech

Cristian Munteanu, Early Game Ventures: „Când piața suferă, primii care dispar sunt turiștii din lumea startup-urilor”

24 mart. 2020 < 1 min

Cristian Munteanu, Early Game Ventures: „Când piața suferă, primii care dispar sunt turiștii din lumea startup-urilor”

Reading Time: < 1 minut

Cristian Munteanu, Managing Partner la Fondul de Investiții Early Game Ventures, consideră că o situatie excepțională, așa cum este și aceasta provocată de pandemie, îndeamnă investitorii la prudență. „Un lucru e cert însă: imediat ce piața suferă, primii care dispar sunt turiștii din lumea startup-urilor, fie aceștia din rândul investitorilor, fie din cel al antreprenorilor”, ne-a declarat reprezentantul EGV.

Cristian Munteană este de părere că în perioada urmatoare, startup-urilor le va fi mai greu să atragă finanțare. „Dincolo de investitorii instituționali care își vor adapta strategia la noile condiții de piață, și business angels se vor manifesta cu mai mare prudență. Iar investorii corporate, atât de puțin activi pe piața din România, probabil că vor suspenda întreaga activitate de investiții pentru o perioada de timp”, spune reprezentantul fondului de investiții.

Ce pot face totuși antreprenorii în aceste timpuri? „Să reacționeze rapid și să se adapteze noilor realități. În perioada care vine, probabil că startup-urile vor lucra mai mult în laborator, la dezvoltarea produsului și la R&D”, este de părere Cristian Munteanu. 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: