Business Companii Stiri

Primul chiriaș în proiectul de birouri U-Center

16 dec. 2019 5 min

Primul chiriaș în proiectul de birouri U-Center

Reading Time: 5 minute

Forte Partners a anunțat închirierea a 12.500 de metri pătrați de spații de birouri către compania britanică de software Endava, în prima fază a proiectului office U-Center.

Proiectul office U-Center, cu o valoare de piață de 200 de milioane de euro, va avea un regim de înălțime 2S+P+8 etaje pentru faza I a proiectului, o suprafață totală închiriabilă de 63.000 de metri pătrați și va fi dezvoltat în două faze. Prima dintre ele va fi finalizată în 2021, iar cea de-a doua – în 2022.

„Pentru Forte Partners, contractul semnat cu Endava reprezintă o confirmare a strategiei noastre de a crea, în zona Tineretului, un nou hub office reprezentativ pentru București”, spune Geo Mărgescu, cofondator și CEO al Forte Partners.

Proiectul office U-Center, cu o pondere de 30% a spațiilor verzi în suprafața totală a ariilor comune, va facilita legătura dintre Parcul Carol și Parcul Tineretului, prin spațiul comun dintre cele două faze de dezvoltare, gândit ca parte a viitoarei Centuri Verzi a Bucureștiului.

Geo Mărgescu, cofondator și CEO al Forte Partners

„Am desemnat Bog`Art, o companie cu experiență semnificativă în construcția de proiecte de birouri, ca antreprenor general pentru U-Center. Astfel, ne-am asigurat că arhitectura și funcționalitatea proiectului vor fi pe primul loc, la fel ca în cazul tuturor proiectelor noastre. Ca întotdeauna, ne asigurăm că proiectul va fi edificat cu atenție și grijă atât la spațiile de lucru și cele comune pentru angajați – de la spații verzi, la zonele de relaxare, cantine –, la calitatea aerului sau la modul în care este utilizată lumina naturală, cât și la nevoile comunității locale”, a mai spus Geo Mărgescu.

Situat pe Calea Șerban Vodă, la mică distanță de stația de metrou Tineretului și cu acces facil la mijloace de transport în comun de suprafață (tramvai, autobuz), proiectul office U-Center va avea și o componentă de retail la parter și este dezvoltat conform strategiei Forte Partners de a construi proiecte office acolo unde există deja rezidențial și de a dezvolta proiecte rezidențiale acolo unde sunt deja hub-uri office consacrate. Această strategie este bazată pe ideea de a avea la un loc toate facilitățile și caracteristicile unui trai urban modern și confortabil, în clădiri sustenabile și eficiente energetic, cu acces ușor la mijloacele de transport în comun,  magazine și alte facilități sociale.

„Centrul din București a crescut foarte repede în ultimii ani, ajungând să fie unul dintre cele mai mari centre de livrare Endava la nivel global”, după cum a afirmat Roxana Cîrcu, Delivery Unit Manager Endava București. „Cu peste 800 de angajați în zona de arhitectură software, programatori, testeri, specialiști în zona de date, analiști de business, manageri de proiect și consultanți CRM, echipa de aici avea nevoie de un spațiu comun în care să își desfășoare activitatea. Consolidarea operațiunilor într-o singură clădire aflată într-o zonă ușor accesibilă, cu spații verzi, zone de relaxare și alte facilități în apropiere face parte din direcția noastră strategică de a îmbunătăți mediul de lucru pentru angajații Endava.”

Endava este lider în furnizarea de servicii tehnologice de ultimă generație și își sprijină clienții în dezvoltarea propriilor organizații, prin utilizarea soluțiilor scalabile de Distributed Enterprise Agile. Endava avea 5,904 de angajați la 30 septembrie 2019 în birourile sale din America de Nord, Europa de Vest și în centrele de livrare din România, Moldova, Bulgaria, Serbia, Macedonia, Argentina, Uruguay, Venezuela și Colombia

Investiții de 100 de milioane

Proiectul U-Center nu este singura clădire de birouri în lucru al Forte Partners. În zona centrală sunt în construcție proiectele Matei Millo și Tandem, investiții de peste 100 de milioane de euro și care vor revitaliza și vor moderniza zona centrală a Bucureștiului.

„Lucrările la proiectul Matei Millo, o clădire de birouri cu nouă etaje, au fost demarate în ianuarie 2019, iar lucrările de dezafectare a vechii clădiri Tandem au fost demarate recent”, a spus Geo Mărgescu, CEO și cofondator Forte Partners. „Matei Millo, clădire de birouri în valoare de 40 de milioane de euro, a primit certificarea BREEAM Excellent cu scorul 83,2, cel mai mare acordat unui proiect office din București. Dorim să dezvoltăm proiecte de impact, sustenabile, care transformă orașul, care modelează viețile celor care lucrează sau locuiesc în ele. Avem în vedere, în dezvoltarea proiectelor Matei Millo și Tandem, toate caracteristicile clădirilor moderne de birouri, printre care se numără  eficiența energetică, grija pentru comunitatea locală și bunăstarea angajaților care vor lucra acolo.”

Proiectul Matei Millo

Matei Millo și clădirea Tandem fac parte din proiectul Sector 0, o inițiativă Forte Partners pe segmentul office premium. Sector 0 constă în dezvoltarea de clădiri de birouri destinate comunităților creative, atât companiilor, cât și celor care lucrează pe cont propriu. Sector 0 va demarca o zonă de clădiri perfect integrate în stilul arhitectural înconjurător (art deco), în vecinătatea clădirii reprezentative a Palatului Telefoanelor.

Parte a acestei inițiative, clădirea de birouri Matei Millo, cu o arhitectură art deco reinterpretată de natură să integreze proiectul în spațiul urban caracteristic zonei, al cărui principal reper este în prezent Palatul Telefoanelor, va fi livrată în al treilea trimestru al anului 2020, iar proiectul Tandem are ca termen de finalizare  luna decembrie 2021.

Certificarea BREEAM Excellent a fost acordată clădirii Matei Millo în urma evaluării în funcție de zece criterii: Management, Sănătate, Energie, Transport, Consum de Apă, Materiale Folosite, Deșeuri, Utilizarea Terenului & Ecologie, Poluare și Inovație.

Clădirea de birouri Matei Millo are o suprafață totală închiriabilă (GLA) de 9.000 de metri pătrați,  o pondere a spațiilor verzi în suprafața totală a ariilor comune de peste 30%, un regim de înălțime 3S+P+9E, 130 de locuri de parcare proprii, acces facil la toate mijloacele de transport în comun (autobuze, troleibuze, metrou Piața Universității).

Forte Partners a obținut, în iunie 2019, certificarea LEED Platinum cu scorul 84 pentru clădirea de birouri THE BRIDGE 2, finalizată și închiriată în proporție de 100%. Prima fază a THE BRIDGE a primit certificarea LEED Platinum cu scorul 82.

Anul trecut, în luna august, Forte Partners a semnat vânzarea integrală a proiectului de birouri THE BRIDGE către grupul Dedeman, consemnând cea mai importantă tranzacție de real estate din 2018, despre care am scris aici. Prima fază a fost închiriată integral către chiriași precum BCR și IBM. A doua fază, cu o suprafață totală închiriabilă de 21.000 de metri pătrați este finalizată, închiriată 100% si predată chiriașilor, printre care se numără companii precum  UPC, Schlumberger și Medicover.

Forte Partners, fondat în 2014, este unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari de pe piață. Compania a dezvoltat până în prezent un portofoliu de proiecte în valoare de peste 200 de milioane de euro, atât în sectorul de birouri, cât și în cel rezidențial, și are în curs de dezvoltare proiecte de încă 200 de milioane de euro. Compania a dezvoltat clădirile de birouri Ștefan cel Mare Building și The Bridge 1, The Bridge 2 precum și proiectul rezidențial Londra 27 și are în derulare proiectul rezidențial Aviației Park, clădirea The Bridge 3 și proiectele de birouri Matei Millo și U-Center. Proiectele Forte Partners au primit recunoaștere națională și internațională pentru calitatea arhitecturii – Londra 27 a obținut premiul ”Arhitectura locuinței” la Anuala de Arhitectură 2017, iar Ștefan cel Mare Building a primit The American Architecture Prize 2017 și Best Small Office Development of the Year.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: