Lifestyle Stiri

Cu smartphone-ul în vacanță

19 iun. 2017 < 1 min

Cu smartphone-ul în vacanță

Reading Time: < 1 minut

Mai mult de 90% din oamenii care călătoresc utilizează camera foto a smartphone-ului ca aparat de fotografiat principal, iar aproximativ 70% dintre turiști utilizează dispozitivele smart pentru ghidare și hărți. Acestea au devenit principalele gadgeturi pe care utilizatorii se bazează atunci când pleacă în vacanță.

Smartphone-urile nu mai pot fi considerate niște obiecte utilizate intes doar de către adolescenți și tineri. Procentul celor din categoria de vârstă 18 – 24 ani care preferă smartphone-ul pentru a face fotografii este de 95%, similar cu procentul celor din categoria 35-45 de ani care au această preferință – 94%.

Aproximativ 73% dintre locuitorii Europei Centrale și de Est și a țărilor nordice folosesc telefonul ca dispozitiv principal când vine vorba de hărți sau obținerea orientării. În plus, 60% dintre utilizatorii de smartphone, folosesc acest dispozitiv pentru a citi evaluările hotelurilor și a restaurantelor.

Această tendință de a exploata tehnologia smart în vacanță a fost observată în urma studiului „Huawei Summer Barometer”, realizat de compania de cercetare Ipsos pentru Huawei. Acest studio a cuprins 12 țări europene, printre care și România, iar eșantionul a fost reprezentat de persoane cu vârste cuprinse între 18-45 de ani, care dețin și utilizează un smartphone de cel puțin un an.

Foto © Martinmark | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: