Lifestyle Stiri

Cum arată noul Mercedes-Benz Clasa E

aug. 14, 2020 4 min

Cum arată noul Mercedes-Benz Clasa E

Reading Time: 4 minute

Noul Mercedes-Benz Clasa E are un design mai sportiv, partea frontală are un nou aspect, iar îmbunătățirile tehnice includ motoare pe benzină și diesel cu generator electric de pornire integrat, următoarea generație de sisteme de asistență la conducere și sistemul de infotainment MBUX. 

Inteligența auto devine acum mai captivantă și atrăgătoare, modelele din familia Mercedes-Benz Clasa E fiind modernizate complet. Design-ul are o notă mai sportivă, partea frontală având un nou aspect.Farurile cu tehnologie LED au primit carcase mai plane, în timp ce interiorul stopurilor LED a fost regândit. Îmbunătățirile tehnice includ motoarele pe benzină și diesel cu generator electric de pornire integrat (ISG), următoarea generație de sisteme de asistență la conducere și sistemul de infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience).

Design mai dinamic pentru Clasa E Limuzină și Clasa E T-Modell

Dinamica îmbunătățită și upgrade-ul pentru Clasa E Limuzină și Clasa E T-Modell se regăsesc în toată gama de modele Clasa E: acum modelul entry-level are ca dotare standard exteriorul sportiv Avantgarde Line. Astfel, Clasa E are pentru prima dată steaua Mercedes poziționată central în partea frontală. Grila specifică liniei Avantgarde a fost reproiectată cu două lamele cromate și bare negre verticale, foarte lucioase. Elementele negre cromate și lucioase din bara față evidențiază aspectul sportiv și elegant. De asemenea, linia de echipare Exclusive se ridică la așteptările create: grila specială, steaua Mercedes de pe capotă și elementele mari de crom din bara din față subliniază această poziționare.

Linia de echipare AMG cu noua grilă specifică modelelor AMG Performance oferă un caracter și mai sportiv. În plus, liniile Avantgarde, AMG și All-Terrain dispun de o capotă cu proeminențele powerdome. Clasa E are ca dotare standard farurile LED, iar farurile LED MULTIBEAM, inclusiv cele ULTRA RANGE, sunt disponibile ca opțiune suplimentară.

De asemenea, designerii au actualizat partea din spate a modelului Clasa E Limuzină cu o nouă bară de protecție, stopuri în două secțiuni și un nou capac al portbagajului. Design-ul interior al stopurilor a fost regândit pentru toate modelele.

Cele trei culori noi sunt disponibile sub denumirile: argintiu High-tech, gri Graphit  și argintiu Mojave. De asemenea, modelul de roți a fost extins și include acum jante aero, care contribuie la economisirea combustibilului și, astfel, la sustenabilitate.

Și mai emoțional: designul modelelor Cabriolet si Coupé

Design-ul frontal al modelelor Clasa E Cabriolet și Clasa E Coupé a fost regândit și accentuat. Farurile cu carcase mai plate, care au ca dotare standard tehnologia LED, oferă un caracter mai dinamic.  Design-ul “în formă de A” al noii grile de radiator cu diamante, care este, de asemenea, standard pentru toate versiunile, adaugă o notă deosebit de dinamică. Grila are, de asemenea, puncte cromate, o singură linie centrală și steaua Mercedes în centru.

Un alt element care subliniază caracterul puternic al părții din spate este acum complet regândit cu stopuri în două secțiuni cu tehnologie LED. Camera video se ascunde sub steaua Mercedes.

Cele patru culori noi sunt disponibile sub denumirile: argintiu High-tech, gri Graphit și argintiu Mojave și designo roșu Patagonia, dar şi noi jante aero cu design menit să contribuie la economisirea combustibilului.

Culori și elemente decorative noi în interior

Noile culori și materiale îmbunătățesc interiorul modelelor Clasa E Limuzină și Clasa E Estate. Acestea includ noile combinații de culori gri magma / gri neva (Avantgarde), negru / maro nuanțat (Exclusive) și gri magmă / bej macchiato (Exclusive) și elemente decorative din lemn de frasin gri cu pori deschişi, lemn de nuc, aluminiu „brushed” și aluminiu cu granulație uşoară din fibră de carbon.

Sisteme de asistență la conducere de ultimă generație: asistență mai bună în cazul ambuteiajelor și la parcare

Noul model Clasa E are cea mai recentă generație de sisteme de asistență la conducere Mercedes-Benz. Astfel, Clasa E dispune de cel mai înalt nivel de siguranță: autovehiculul poate reacționa inteligent și rapid dacă șoferul nu răspunde. Funcția care detectează dacă șoferul nu mai are mâinile pe volan crește confortul pe perioada conducerii semiautomate. Pentru a semnala sistemelor de asistență că șoferul se află în controlul autovehiculului, este suficient ca acesta să țină strâns volanul. Dacă mâinile nu sunt pe volan pentru o anumită perioadă de timp, sistemul va declanșa funcția de avertizare, iar dacă șoferul rămâne inactiv, se activează automat funcția Emergency Stop Assist.

Clasa E are ca dotare standard funcția Active Brake Assist care poate preveni o coliziune sau poate reduce gravitatea acesteia în multe situații. De asemenea, la o viteză legală, sistemul poate frâna pentru evitarea coliziunilor cu autovehiculele care staționează, precum și cu pietonii aflați în mișcare, în funcție de situație. O serie de funcții suplimentare Intelligent Drive sunt disponibile opțional în Pachetul Driving Assistance.

Noul model Clasa E este echipat cu un volan complet reproiectat, inteligent, ca parte a facelift-ului. Acesta este disponibil cu volan din piele și pentru varianta Supersport. Suprafețele de control prezintă un finisaj negru lucios, în timp ce elementele decorative și cele care înconjoară volanul au un finisaj Silver Shadow. Funcțiile panoului de instrumente și afișajul media sunt operate cu ajutorul unor comenzi tactile, al căror principiu fizic a fost schimbat de la optic la capacitiv.

Noua Clasa E este echipată cu cea mai recentă generație a sistemului multimedia MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Cele două ecrane mari de 10,25 inchi / 26 cm formează un ecran lat, iar ecranele de 12,3 inci / 31,2 cm sunt disponibile opțional. Informațiile pentru panoul de instrumente și display-ul media sunt ușor lizibile pe ecranele de înaltă rezoluție.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: