Stiri Tech

Continental România și Amazon Web Services dezvoltă software pentru industria auto

18 iun. 2021 2 min

Continental România și Amazon Web Services dezvoltă software pentru industria auto

Reading Time: 2 minute

Continental și Amazon Web Services vor lucra împreună în cadrul unui parteneriat, iar obiectivul colaborării pe termen lung cu AWS, care servește ca furnizor de cloud, este de a dezvolta Continental Automotive Edge (CAEdge) – o platformă modulară de hardware și software care conectează vehiculul la cloud și are o bancă de lucru virtual care oferă numeroase opțiuni de a dezvolta, furniza și oferi mentenanță de software de sistem.

Acest lucru va permite conducătorilor auto să integreze funcțiile pe care le doresc în viitor pe toată durata de viață a vehiculului lor, descărcând rapid și ușor actualizările de software.

R&D made in Romania

O echipă de dezvoltare avansată din centrul de cercetare și dezvoltare al companiei Continental din Timișoara este implicată în acest proiect. Echipa din Romania a fost implicată activ în proiectul CAEdge încă de la lansarea lui. Activitățile sunt legate de definirea și implementarea noii architecturi High Performance Computing (HPC) în vehicule și prelucrarea datelor folosind technici de machine learning în cloud.

Senzori și big data

Noua platformă va oferi producătorilor de mașini și partenerilor un mediu de dezvoltare pentru arhitectura vehiculelor bazată pe software pe care o pot utiliza pentru a implementa soluții software, senzori și big data într-un inteval de timp mult mai scurt comparativ cu timpul de dezvoltare necesar anterior. Ca urmare, software-ul vehiculului poate fi dezvoltat și testat mai eficient și mai sigur și lansat direct pe vehicule. Pentru a aduce pe piață platforma Continental CAEdge, peste 1.000 de dezvoltatori ai companiei vor exploata întregul potențial oferit de cele mai noi tehnologii, susținut de sprijinul AWS. Platforma CAEdge este deja testată în cadrul dezvoltării de serie a unui producător de automobile și va fi disponibilă altor clienți începând cu finalul anului 2021.

Software-ul este vârful de lance al inovației în vehicule”, explică Dirk Abendroth, Chief Technology Officer (CTO) din cadrul Continental Automotive.

Mediu standardizat

Clienții vor beneficia în plus de centrele de date AWS și de o rețea dezvoltată pentru a-și proteja informațiile, identitățile, aplicațiile și dispozitivele. AWS oferă o bază pentru îndeplinirea celor mai presante cerințe de securitate și conformitate din prezent, cum ar fi localizarea datelor, protecție și confidențialitate. În practică, acest lucru înseamnă că, atunci când un producător auto dezvoltă o nouă soluție de produs, numai el va avea acces la date și poate acorda drepturi de acces altor companii, cum ar fi, de exemplu, Continental sau unui alt partener de dezvoltare.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: