Stiri

Cum arată vehiculele Toyota pentru Olimpiada de la Tokyo

23 aug. 2019 3 min

Cum arată vehiculele Toyota pentru Olimpiada de la Tokyo

Reading Time: 3 minute

Gigantul japonez Toyota va asigura circa 3.700 de vehicule și produse de mobilitate pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Tokyo din 2020, aproape 90% dintre acestea fiind electrice total sau parțial.

Dintre acestea, 2.700 de vehicule vor forma flota care va asigura transportul între locațiile de desfășurare a Jocurilor, restul fiind dedicate transportului în interiorul facilităților sportive și în satul olimpic.

Toyota APM

Toyota APM (Accessible People Mover) este un vehicul proiectat special pentru Olimpiada niponă. 200 de astfel de vehicule vor asigura transportul în interiorul arenelor și facilităților conexe, inclusiv satul olimpic.

 

Toyota e-Palette

Atleții și personalul vor folosi vehiculele electrice autonome e-Palette, dezvoltate special pentru Tokyo 2020, cu capacitatea de până la 20 de pasageri. Vehiculele vor circula în loop în satul olimpic, oprind în stații predefinite. Deși sunt autonome, la bordul acestora va exista un operator care va monitoriza sistemul.

Toyota e-Palette – interior

Întrucât vor fi folosite și la Jocurile Paralimpice, vehiculele sunt concepute pentru persoanele cu dizabilități, oferind nu doar confort în interior, ci și posibilitatea de a coborî și urca în vehicul fără diferențe de nivel sau spații între vehicul și trotuar.

Toyota Concept-i

Toyota Concept-i va fi vehiculul folosit în cadrul caravanei torței olimpice, dar și mașina care va rula în fruntea concurenților la maraton. Compania niponă afirmă că mașina va putea fi folosită și pentru testarea condusului autonom pe durata Jocurilor.

Toyota Mirai

500 de mașini Toyota Mirai vor fi folosite pentru transportul personalului pe perioada Olimpiadei din capitala niponă. Mirai este un model deja disponibil comercial din 2014, al cărui motor electric folosește hidrogenul ca sursă de energie (hydrogen fuel cell vehicle – FCV).

Toyota va furniza și 300 de vehicule electrice de mobilitate personală pentru personalul medical și de securitate din arenele unde vor avea loc competițiile, inclusiv Stadionul Olimpic și Ariake Tennis Park. Două dintre modele vor putea fi folosite și de persoanele în scaune cu rotile sau care au dificultăți de deplasare.

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: