BizRemote by certSIGN Lifestyle

Cum așteaptă Santorini turiștii români

14 iul. 2020 2 min

Cum așteaptă Santorini turiștii români

Reading Time: 2 minute

Peste 50% din hotelurile din Santorini sunt deschise, iar hotelierii au luat toate măsurile sanitare de protecție împotriva Covid-19 și așteaptă turiștii. Antony Sigalas, primarul insulei, spune că până în august vor fi deschise 80% din hoteluri, iar gradul de ocupare va ajunge la 80%.

“Este o ocazie unică să vă bucurați de Santorini în liniște și în siguranță, pentru că de obicei insula este foarte aglomerată (…) Anul trecut, circa 3 milioane de turiși au venit în Santorini, o treime dintre aceștia fiind turiști de croazieră”, a declarat Antony Sigalas, primarul din Santorini, la o întâlnire cu mai mulți jurnaliști români, veniți în Grecia într-un press trip organizat de Cocktail Holidays.

Antony Sigalas spune ca avantajul în Santorini este că are hoteluri care nu sunt foarte mari, astfel că este mai ușor pentru hotelieri să le deschidă și să respecte toate regulile sanitare împotriva Covid-19. Au fost făcute training-uri pentru angajații din hoteluri, astfel ca aceștia să știe ce au de făcut pentru a se proteja și pentru ca turiștii să fie în siguranță.

Economia locală se bazează în proporție de 95% pe turism, dar anul acesta sezonul s-a deschis la 1 iulie iar numărul de turiști va fi mult mai mic. Oficialul grec estimează că anul acesta circa 500.000 de turiști vor veni pe insulă. Turiștii au petrecut anul trecut pe insulă, în medie, 3,2 zile, însă anul acesta, ca urmare a restricțiilor de călătorie, Antony Sigalas speră că odată veniți în Santorini, turiștii vor rămâne 7-8 zile.

“Grecia a arătat că știe să ia măsuri de siguranță, respectă regulile sanitare împotriva răspândiri Covid-19. Santorini nu a avut nici un caz de coronavirus. Știm cum să ne protejăm și să ne protejăm turiștii”, a subliniat Antony Sigalas.

“Avem 10 zboruri zilnic cu turiști veniți din afara Greciei și facem circa 150 de testări aleatorii ale pasagerilor care vin și nu am avunt niciun caz de coronavirus”, spune oficialul grec. Antony Sigalas spune că sunt pregătiți pentru orice situație – s-au luat măsurile necesare, spitalele sunt pregatite, fiecare hotel are un medic, există hoteluri dedicate celor care vor fi nevoiți să stea în izolare.

Referitor la obligativitatea prezentării unui test COVID-19 ”negativ” la intrarea în Grecia terestru, pe la frontiera Kulata-Promachonas, Antony Sigalas spune că este o măsură pentru siguranța tuturor și subliniază faptul că intrarea pe cale aeriană este exceptată de la această regulă.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: