BizRemote by certSIGN

Lista centrelor unde se pot testa românii care pleacă în Grecia

13 iul. 2020 < 1 min

Lista centrelor unde se pot testa românii care pleacă în Grecia

Reading Time: < 1 minut

Ministerul Sănătății a publicat pe site-ul său lista centrelor unde se pot testa de Covid-19 cei care vor să plece în vacanță în Grecia. Lista cuprinde adresele și numerele de telefon ale centrelor de testare din toată țara.

Începând cu ziua de miercuri, 15 iulie, ora 06.00, (și nu 14 iulie, cum s-a comunicat inițial), toți cetățenii străini care intră în Grecia pe cale rutieră prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas în scop turistic sunt obligați să prezinte un test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de momentul ajungerii la graniță.

Românii au nevoie și de un formular de călătorie

Testul de laborator RT-PCR vine în completarea altor măsuri de siguranță sanitară, precum formularul de călătorie.

Platforma electronică care permite completarea formularului Passenger Locator Form nu este  disponibilă până marți, 14 iulie, ora 00.01 pentru intrarea în Grecia pe cale rutieră.

Vezi aici lista țărilor europene care au introdus restricții de călătorie pentru români

”Cetățenii români care au completat deja aceste formulare vor putea intra în Republica Elenă prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas, iar cei care nu au formularul completat până la acest moment vor trebui să își reprogrameze călătoria începând cu miercuri, 15 iulie. Formularele electronice sunt în continuare disponibile pentru intrare pe cale aeriană sau maritimă”, se precizează într-un comunicat  al Ministerului Afacerilor Externe.

Noile reguli prevăzute de autoritățile elene pentru intrarea în Grecia vin pe fondul unui număr tot mai mare de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Oficialii de la Atena susțin că nu vor permite intrarea în țară a celor care nu respectă aceste reguli. 

Foto: © Avrorra | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: