Marketing Stiri

Cum a fost la WIAD 2017?

27/02/2017 2 min read

Cum a fost la WIAD 2017?

Reading Time: 2 minute

Pe 18 februarie a avut loc World Information Architecture Day (WIAD) 2017. Conferința organizată pe plan local la Iași de Grapefruit, aflată la a șasea ediție în Romania, s-a desfășurat în acest an simultan în 58 de orașe, 24 de țări, 5 continente, fiind găzduită pentru prima dată la Iași.  

Prezentările susținute la Iași, la care au asistat peste 60 de persoane, au fost structurate pe două direcții: cum aplicăm arhitectura informațională în viața profesională și în cea personală.

Exemple de aplicare a arhitecturii informaționale în viața profesională a oferit Flavian Cristea (Digital Strategist Grapefruit) care a vorbit despre beneficiile organizării și definirii OKRs (metodologia Objective Key Results).

Victor Keller (UI/Graphic Designer Grapefruit) a prezentat un studiu de caz: crearea Cinema City App.  Echipa Grapefruit a sesizat că o astfel de aplicație nu există în același timp și și-a dorit să demonstreze utilitatea și importanța acesteia, în același timp simțind și că este nevoie de astfel de produse pe această nișă.

„Când am început să lucrez m-am îndrăgostit efectiv de acest concept și am simțit că pot face mult mai multe decât mi-am propus în faza inițială. Am ajuns să investesc mai mult de două luni, fiind foarte acaparat de acest proiect și sunt de părere ca ceea ce am propus nu ar trebui să rămână doar un simplu studiu de caz, ci ar trebui implementat,” a afirmat Victor Keller. 

„Ne bucurăm ca am putut aduce și anul acesta WIAD în România. Dacă în anii anteriori Grapefruit a propus proiecte de tipul „CFR” sau „D200”, anul acesta am scos un alt iepure din pălărie: „Cinema City App”. Aceasta propunere a fost primită cu entuziasm de participanții la conferință și, la fel ca în anii trecuți, studiul nostru de caz își propune să rezolve o problemă pe care cei mai mulți dintre noi o avem”, a declarat Georgiana Dragomir, Managing Director, Grapefruit.

IDEO Course prezentat de Alecsandru Grigoriu, UX Lead Grapefruit, a avut la bază conceptul de „Human Centered Design”, rezultatul său fiind o soluție prin care agenția rezolvă o problemă reală, cea a persoanelor cu venituri mici ce mănâncă nesănătos.

“În urma parcurgerii întregului curs și a workshop-urilor săptămânale pe o perioadă de două luni și jumătate, soluția propusă la final a fost un prototip la dimensiuni reale, un kit pentru patru persoane, cu ingrediente gata proporționate și instrucțiuni de gătit,” a explicat Alecsandru Grigoriu.

Metode din Information Architecture și modul în care pot fi ele aplicate în viața profesională au fost ilustrate de Ion Turcanu, UX Designer Grapefruit, folosind Card sorting și evidențiind beneficiile implementării în cadrul unui proiect.

Despre modul în care se pot aplica conceptele și metodele din IA în viața personală au vorbit Andrei Postolache, co-founder și trainer la Introspecials, și Andreea Marinciu, Content Manager la Grapefruit. La rândul lor, Corina Cilibiu și Iavi Rotberg au atras atenția și asupra unui aspect important și potențial periculos: modalitatea în care unele informații ne pot duce în eroare.

WIAD 2017 s-a desfășurat simultan în Europa în: Barcelona (Spania); Bristol, Londra și Manchester (Marea Britanie); Jonkoping (Suedia); Ljubljiana (Slovenia); Lyon (Franța); Palermo, Roma și Verona (Italia); Saint Petersburg (Rusia) și Zurich (Elveția).

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole pe aceeași temă