Business BizRemote by certSIGN CSR

Cum poți ajuta în lupta contra COVID-19. Lista asociațiilor care strâng donații

15 mart. 2020 5 min

Cum poți ajuta în lupta contra COVID-19. Lista asociațiilor care strâng donații

Reading Time: 5 minute

Mai multe asociații și-au anunțat implicarea în strângerea de fonduri pentru lupta împotriva răspândirii coronavirusului. Vrei să donezi? Iată primele asociații care au decis să se implice. (Lista este în curs de actualizare)

ASOCIAȚIA DĂRUIEȘTE VIAȚĂ

Asociația Dăruiește Viață a anunțat că toate donaţiile pe care le strânge începând cu data de 11 martie vor fi direcţionate către lupta împotriva coronavirusului și sprijinirea spitalelor din prima linie în lupta cu COVID-19. Din banii donați, asociația a făcut deja primele achiziții, aparate de ventilație care vor ajunge la spitalele de boli infecțioase și de urgență.

Luni, 16 martie, vor pleca către spitalele din Timișoara, Brașov și Craiova: echipamente de protecție și sisteme aspirație circuit închis (adulți și copii).

Miercuri, 18 martie, 3 aparate de vențialie mecanică vor fi livrate în București, la Instititutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș și la Spitalul Clinic Victor Babeș.

În jurul datei de 23 martie 10 aparate de ventilație mecanică vor fi livrate din Brazilia.

Mastercard s-a alăurat deja inițiativei Asociației Dăruiește Viață și a donat 100.000 de euro.

Poți dona către Dăruiește Viață aici.

Asociația Declic face campanie pentru donații către Dăruiește Viață. De asemenea, se pot fac donații pe site-ul Declic. Toate donațiile venite în luna martie prin această pagină vor fi transferate către Asociația Dăruiește Viață.

ASOCIAȚIA ZI DE BINE: CAMPANIA SCUT PENTRU SPITALE

Campania vine în ajutorul spitalelor de boli infecțioase care se află în prima linie de acțiune. Primul spital pentru care se strâng bani în cadrul acestei campanii: Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov. Suma pe care și-a propus asociația să o strângă: 50.000 de euro

Cum poți dona? Prin SMS cu mesajul SUS la 8862 pentru o donație de 4€.

De asemenea se poate dona direct în contul în lei al Asociației ZI DE BINE: BCR, RO56RNCB0092166359160001, Sucursala Universitate. Iar dacă ești administratorul unei firme, scrie pe contact@zidebine.ro pentru ca asociația să-ți trimită contractul de sponsorizare.

CRUCEA ROȘIE ROMÂNĂ

Crucea Roșie a demarat o campanie națională de informare și conștientizare a populației pentru limitarea răspândirii pe teritoriul României a noului coronavirus. Campania se desfășoară în parteneriat cu Guvernul României și va implica voluntari din toate cele 47 de filiale din țară ale organizației.

Fundația Globalworth donează 200.000 de euro organizației Crucea Roșie Română pentru necesare medicale și oferirea sprijinului logistic, uman și material pentru consolidarea răspunsului țării noastre la amenințarea COVID-19. Materialele achiziționate în urma donației vor ajunge la Institutul Național ”Prof. Matei Balș”. Fondurile vor ajuta la achiziționarea de ventilatoare medicale destinate terapiei intensive, flacoane de dezinfectant, costume de protecție, ochelari de protecție, măști sanitare de unică folosință sau mănuși de protecție.

Poți susține eforturile asociației, aici

SALVAȚI COPIII

Salvații Copiii a deschis un fond de urgență pentru sprijinirea imediată a spitalelor, având ca punct de interes major secțiile de primire în regim de urgență pentru copii, maternități și secțiile de terapie intensivă pentru nou-născuți.

Contul special este deschis la Banca Comercială Română unde vor fi centralizate toate contribuțiile venite atât din mediul privat, cât și din partea tuturor persoanelor fizice care pot să sprijine, prin donații lunare, consolidarea sistemului medical românesc. Fondurile vor fi utilizate cu precădere și convertite în materiale și echipamente medicale necesare actului medical în beneficiul celor mai mici dintre noi.

În primele 48 de ore de la lansarea fondului de urgență, Fildas Catena s-a alăturat inițiativei și o oferit 100.000 de euro.

De asemenea, Salvați Copiii continuă intervenția umanitară pentru copiii vulnerabili – detalii aici.

ORGANIZAȚIA MONDIALĂ A SĂNĂTĂȚII

The UN Foundation și Swiss Philanthropy Foundation strâng fonduri pentru Organizația Mondială a Sănătății.

Utilizatorii Facebook, inclusiv din România, pot face donații prin intermediul rețelei sociale, contribuind la această strângere de fonduri, aici

Fundația H&M a anunțat alocarea a 500.000 USD în sprijinul inițiativei COVID-19 Solidarity Response Fund, creată pentru a strânge bani în ideea de a preveni, detecta și răspunde pandemiei de COVID-19. Scopul este acela de a ne asigura că toate țările sunt pregătite, în special cele cu un sistem medical slăbit. Fundația Națiunilor Unite, la cererea Organizației Mondiale a Sănătății, a creat acest fond care încă de acum are contribuitori majori, incluzând Facebook și Google. 

FUNDAȚIA PREȚUIEȘTE VIAȚA 

Fundația Prețuiește Viața, condusă de Andreea Marin, a lansat campania Prețuieste Viața, dedicată luptei împotriva COVID-19.

Cum puteți ajuta?

Prin donații în conturile Fundației Pretuiește Viața. Sumele vor fi destinate achiziționării consumabilelor, echipamentelor medicale sau produselor necesare categoriilor vulnerabile de oameni, medicilor, personalului medical din linia întâi sau instituțiilor medicale/de îngrijire a bolnavilor sau bătrânilor. Banii pot fi folosiți și pentru dotarea spitalelor, a centrelor de carantină, pentru construirea centrelor de triaj, etc.

Cont în RON: RO29BRDE445SV95792894450

Cont în USD: RO72BRDE445SV95793004450

Cont în EUR: RO63BRDE445SV95793184450

Beneficiar: Fundația Prețuiește Viața

Banca: BRD Dorobanți

Swift: BRDEROBU

Donații prin paypal. me/pretuiesteviata

Pot fi, de asemenea, donate obiecte necesare (produse ce pot fi donate în condiții de siguranță care vor fi indicate de Fundația Prețuiește Viața de la caz la caz, în funcție de specificul acestora): hrană ce nu e ușor perisabila și împachetată corespunzator, cu verificarea termenelor de garanție (de exemplu, biscuiți, napolitane, paste, zahar, etc); apa potabilă, ceai,  cafea (și cafetiere), pahare de plastic de unică folosință, prosoape, termometre, pilote, perne, pijamale, papuci, kituri de igienă personală, kituri de curățenie, paturi mobile, materiale de construcții (panouri termoizolante, mână de lucru) pentru ridicarea centrelor de triaj; dezinfectanți, consumabile necesare în instituții medicale, costume pentru personalul medical ce întra în contact cu bolnavii, aparatura medicală. 

Donații prin sms: donati 2 euro prin SMS la 8825, fără taxa, în rețelele Digi Mobil, Vodafone, Telekom România Mobile, Orange.

Fundația Inovații Sociale Regina Maria

Fundația lansat Fondul de Necesitate pentru diminuarea presiunii asupra sistemul de sănătate și susținerea activității medicilor și asistentelor din cele două policlinici care sprijină bolnavii cronici din categorii vulnerabile.

Policlinica Sala Palatului si Policlinica Sociala Baba Novac din București sunt deschise pentru pacientii cronici din categorii vulnerabile care au acum nevoie de spijinul nostru pentru a degreva spitalele care luptă cu epidemia COVID-19!

#FondDeNecesitate: RO70RZBR0000060012785673

SMS la 8844 cu text SOARTA pentru 2 Euro/lunar

Fondurile vor fi folosite la susținerea imediată a bolnavilor din comunitățile vulnerabile și a acelora care aglomerează camerele de gardă din spitalele de stat sau Serviciul de Ambulanță pentru consultații care se pot face și în policlinici.

În Policlinica Socială Baba Novac personalul medical va asigura pacienților neasigurați – bolnavi cronici sau în grad de risc – medicamente și tot ce este necesar din punct de vedere medical pentru minim 2 luni, pentru a le limita cât mai mult deplasările, asigurându-se că toți aceștia sunt izolați, dar într-o stare generală de sănătate stabilă. În același timp, personalul medical de aici va asigura suport telefonic și va dispune prezentarea lor la Policlinică numai în cazuri de urgență, cu alte simptomatologii decât cele respiratorii, pentru a evita apelarea nenecesară la ambulanță, prezentări la camera de gardă sau la secțiile de consultații în ambulatoriu ale spitalelor de stat.

În Policlinica Sala Palatului se oferă servicii medicale generale pentru vârstnici și toți bolnavii cronici care au nevoie de controale periodice obligatorii, în condiții de maximă precauție, cu risc minim de îmbolnăvire, oferind acestor pacienți posibilitatea de evitarea aglomerației din camerele de gardă ale spitalelor de stat si diminuand în mod direct presiunea pe sistemul medical de stat.

Tot aici se oferă triaj telefonic și sfaturi medicale telefonice gratuite pentru vârstnici și bolnavii cronici de către medicii de la Policlinica Sala Palatului pentru a limita deplasarea acestora în afara domiciliului.

Cum vor fi folosiți banii?

  • Medicamente, analize de laborator și consultații pentru bolnavii sociali neasigurați
  • Echipamente de protecție pentru personalul medical din policlinici, care vor fi cei mai expuși la virus și care necesită înnoirea echipamentului de protecție la fiecare interacțiune cu pacientul: halate, mănuși sterile, măști, ochelari de protecție, dezinfectanți, etc.
  • Susținerea întregii activitați medicale din policlinici
  • Asigurarea accesului la sfaturi medicale telefonice gratuite

Foto: © Yuryz | Dreamstime.com 

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: