Lifestyle Stiri

Cum schimbă pandemia regulile pentru acordarea premiilor Oscar

29 apr. 2020 2 min

Cum schimbă pandemia regulile pentru acordarea premiilor Oscar

Reading Time: 2 minute

Filmele lansate pe internet și disponibile pe platformele de streaming vor putea concura pentru statueta aurie la ediția cu numărul 93 a premiilor Oscar, care va avea loc în data de 28 februarie 2021. Aceasta este o schimbare importantă, având în vedere că, până acum, unul dintre criteriile de eligibilitate era reprezentat de proiecția filmului, timp de cel puțin șapte zile consecutive, într-un cinematograf din Los Angeles.

Academia a decis să schimbe regulile pentru această ediție, având în vedere că cinematografele din Statele Unite au fost închise la mijlocul lunii martie, fără ca redeschiderea lor să fie, încă, luată în discuții. Modificarea va rămâne în vigoare atâta timp cât situația sălilor de cinema va rămâne neschimbată.

Cu toate că au dat dovadă de flexibilitate, acceptând în competiție și producții difuzate exclusiv online, membrii Academiei subliniază ca aceasta este o situație temporară și că susțin în continuare experiența unică pe care ne-o oferă sălile de cinema.

„Academia are convingerea că nu există niciun alt mod mai bun de a simți magia unui film decât într-o sală de cinema. Cu toate acestea, din cauza acestei tragedii istorice, provocate de pendemia de coronavirus, o excepție temporară de la regulile de eligibilitate a fost absolut necesară. Ne susținem membrii și colegii în aceste vremuri incerte. Munca lor este importantă și trebuie să fie văzută și celebrată, mai ales acum, când și publicul apreciază filmele mai mult decât oricând”, declară David Rubin, președintele Academiei.

 Problema acceptării în competiție a filmelor produse pentru platformele de video on demand a mai fost ridicată în trecut de Netflix. În cele din urmă, producții precum ”The Irishman” sau ”Roma” au fost lansate și în cinematografe, pentru a se putea înscrie în competiția pentru premiile Oscar.

Luna trecută, și Globurile de Aur și-au relaxat regulile, în contextul pandemiei care a închis cinematografele.

Foto © Valeriya Zankovych | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: