Lifestyle

Românii redescoperă viața la țară. Vacanțe de poveste la Casele de Oaspeți ale Contelui Kálnoky

18 dec. 2020 3 min

Românii redescoperă viața la țară. Vacanțe de poveste la Casele de Oaspeți ale Contelui Kálnoky

Reading Time: 3 minute

Turiștii români care căutau până recent luxul în destinații din străinătate încep să fie tot mai atrași de autenticitatea și simplitatea oferită de locuri unice din România. Un astfel de loc este Micloșoara, unde Casele de Oaspeți ale Contelui Kálnoky îi așteaptă pe cei care vor să își petreacă sărbătorile de iarnă într-un decor de poveste, înconjurați de natură.

Contele Tibor Kálnoky

Dacă înainte de izbucnirea pandemiei de COVID-19 aproape 90% dintre turiștii care ­veneau la domeniul Kálnoky din Micloșoara erau străini, acum corporatiștii sunt cei care, în căutarea autenticității, vin să își petreacă vacanțele în Covasna, la Casele de oaspeți ale contelui Kálnoky.

„Până acum, turiștii români au căutat luxul, mergeau în Dubai, Veneția, Paris, dar acum, am fost descoperiți de un segment al societății românești care calitatea în ce facem noi. Vin să redescopere o calitate a vieții care încă există în țara noastră și nu trebuie recreată artificial”, a declarat contele Tibor Kálnoky, la o întâlnire cu presa, după Gala Visit Covasna, unde au fost premiați operatorii de turism din regiune.

Domeniul de la Micloșoara cuprinde castelul Kalnoky deschis publicului în 2017 ca Muzeu al Vieții Transilvănene după o restaurare care a durat trei ani și a implicat investiții de 1,4 milioane de euro și casele de oaspeți, refăcute cu atenție pentru a-și păstra farmecul și caracterul original, unde turiștii se pot caza. Tibor Kálnoky a arătat că 90% dintre vizitatorii domeniului erau străini, însă pandemia și restricțiile de călătorie au făcut ca mai mulți români să redescopere viața simplă de la țară.

„Noi vrem să ne reîntoarcem la rădăcinile simplității, acolo unde este esența vieții. La noi nu găsiți baterii de duș aurite, noi ne reîntoarcem la esența vieții, care nu se găsește altundeva. Este pentru persoane care deja au văzut totul și se întorc acasă, la natură, la simplitate, la o casă în stilul tradițional și atât”, a spus contele Kálnoky.

Cu contele Tibor Kálnoky, la castelul Kálnoky – Muzeul Vieții Transilvănene

Întrebat care este profilul vizitatorilor care trec pragul castelului Kalnoky și se cazează la Casele de oaspeți de la Micloșoara, el a arătat că cei mai mulți sunt corporatiști, de peste 30 de ani, din București și din orașe mari, care „care înțeleg deja ce înseamnă un stil de viață mai în armonie cu mediul înconjurător și cu natura”.

Trendul românilor care redescoperă simplitatea și autenticitatea vieții la țară se simțea de câțiva ani, dar tendința a fost accelerată de pandemie, a explicat ­Tibor Kálnoky. Dincolo de cazare, care este într-adevăr importantă, turiștii au nevoie de experiențe, să ia parte la activități și la viața locală. Iar în Covasna, turiștii pot participa la ateliere meșteșugărești, pot învăța să modeleze vase de lut și să picteze ceramică după modele tradiționale, să facă turtă dulce sau să se bucure de o plimbare călare în natură.

Articolul a fost inițial publicat în Biz nr. 347 (15 octombrie – 15 noiembrie 2020). Dacă doriți să primiți Revista Biz prin curier, abonați-vă aici.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: