Antreprenori by eMAG Tech

Elon Musk a devenit cel mai bogat om din lume

7 ian. 2021 < 1 min

Elon Musk a devenit cel mai bogat om din lume

Reading Time: < 1 minut

Elon Musk a devenit joi cea mai bogată persoană din lume, cu o avere estimată la peste 185 de miliarde de dolari, transmite Mediafax.

Creșterea de joi a prețului acțiunilor Tesla l-a împins pe Musk în fața lui Jeff Bezos, care ocupa din 2017 primul loc în clasamentul celor mai bogați oameni din lume. Avere lui Bezos este estimată la 184 miliarde de dolari.

Creșterea averii lui Musk în ultimul an marchează cea mai rapidă ascensiune în topul listei celor mai bogați oameni din istorie.

Elon Musk avea, la începutul anului trecut, o avere estimată la „doar” 27 de miliarde de dolari. Creșterea acțiunilor Tesla și generosul pachet de venituri au adăugat la averea lui Elon Musk peste 150 de miliarde de dolari.

Valoarea de piață a Tesla Inc. a crescut la 737,6 miliarde de dolari. Nu doar Tesla contribuie la averea lui Musk, ci și participația lui în cadrul SpaceX, prima companie privată din lume care a trimis astronauți pe orbita Terrei.

Răspunzând la un tweet potrivit căruia este cel mai bogat om din lume, Musk a scris pe Twitter: „Ce ciudat”.

Pandemia de COVID-19 a fost foarte profitabilă pentru cei mai bogați oameni ai planetei. Potrivit datelor furnizate de platforma Buy Shares, averea celor mai bogați 10 oameni din lume a crescut între 13 martie și 1 decembrie, cu nu mai puțin de 414 miliarde de dolari.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: