Finanțe Antreprenori Stiri

Cum transformi ideea de business în startup fintech

8 apr. 2019 3 min

Cum transformi ideea de business în startup fintech

Reading Time: 3 minute

Ce faci când ai o idee și vrei să o transformi în business? Elevator Lab Bootcamp este un program educational care se adresează celor care au o idee de startup fintech pe care vor sa o transforme intr-un business.

Raiffeisen Elevator Lab Bootcamp by Raiffeisen Bank

Creat de Raiffeisen Bank Romania în parteneriat cu TechHub Bucharest, Elevator Lab Bootcamp consta în două sesiuni intensive de training în care participanții vor învăța de la antreprenori cu experiența cum să construiască un startup de la 0, cum pot să transforme ideea lor într-un produs minim viabil (MVP) și care sunt resursele de care au nevoie pentru a face asta, arată banca, într-un comunicat de presă.

”Raiffeisen Bank este pentru al doilea an parte din programul global Elevator Lab. Anul trecut am organizat un Elevator Lab Challenge local care ne-a ajutat să descoperim companiile deja mature în piața fintech din România. Acestea nu sunt într-un număr foarte mare, deoarece domeniul este încă la început”, spune Vlad Stanilescu, Chief Digital Officer în  Raiffeisen Bank România.

„Ne dorim să creștem comunitatea fintech, să descoperim acei oameni cu idei, care nu au avut șansa, resursele sau contextul potrivit pentru a începe să lucreze la dezvoltarea unui business. Prin programul de anul acesta ne dorim să aducem împreună viitorii antreprenori cu oameni de business deja experimentați. Sperăm că peste câțiva ani să vedem cel puțin un fintech de succes început din Elevator Lab Bootcamp 2019”, a declarat Vlad Stanilescu, Chief Digital Officer în  Raiffeisen Bank România.

Aplicațiile pentru Elevator Lab Bootcamp sunt deschise pe site-ul programului http://www.elevator-lab.com/ro/ în perioada 8 aprilie – 6 mai 2019.

Cine se poate înscrie la Elevator Lab Bootcamp? 

-Aplicanții trebuie să fi lucrat cel puțin 6 luni în servicii financiare, bănci, asigurări sau piețe de capital și să aibă o idee de produs care se poate aplica în următoarele categorii: “retail banking”, “corporate banking”, “piete de capital” sau “alte soluții tech destinate bancilor”.  

-Se poate aplica atât individual, cât și în echipă, caz în care cel puțin unul dintre membrii echipei trebuie să aibă experiență prealabilă în industrie. 

Pentru a fi accesibil unui număr cât mai mare de participanți, chiar și celor care au un program de lucru de la 9:00 la 18:00, trainingurile și evenimentele din cadrul programului se vor desfășura seară și în weekend. Toate ideile înscrise în Elevator Lab Bootcamp vor trece printr-o selecție, iar finaliștii vor intră în cele două sesiuni intensive de training din weekendurile 17-19 mai, respectiv 7-9 iunie. 

Câstigatorii programului vor beneficia de un training de 2 săptămâni în Viena, cu toate costurile incluse, în cadrul Summer Innovation School.

 În timpul workshop-urilor și întâlnirilor, participanții vor dezvolta conexiuni relevante atât în comunitatea locală, cât și în industria fintech regională și vor învăța mai multe despre: 

-Cum să dezvolte un startup, de la Mircea Căpățînă (Co-Fondator SmartBill) Oliver Auerbach (Co-Fondator, GloriaFood), Daniel Nicolescu (Managing Partner & Co-Founder at SymphoPay) și Cristian Munteanu (Managing Partner at Early Game Ventures);

-Etapele de dezvoltare ale unui startup și formarea unei echipe aflate la început de drum, de la Shane Freeman (Fondator, okapihq.com);

-Validarea ideilor și definirea profilului de utilizator de la Mircea Vădan (Managing Partner, Activize);

-Aspecte legale pe care trebuie să le ia în considerare, de la Tudor Stanciu, (Co-Fondator Digital2Law și avocat independent);

-Cum să identifice canalele de achiziție și să câștige primii utilizatori și clienți de la George Diță (Fondator WiseUp);

-Business development pentru startup-uri de la Mihai Anghel (Co-Fondator GloriaFood);

-Cum să își prezinte produsul și să îl vândă investitorilor și potențialilor clienți de la Ciprian Borodescu (Co-Fondator, MorphL), Mircea Vadan (Managing Partner, Activize)

raiffeisen Calendar Elevator Lab Bootcamp by Raiffeisen Bank

Elevator Lab Bootcamp se va încheia miercuri, 12 iunie, cu Demo Night, un eveniment în cadrul căruia finaliștii își vor prezenta ideile și modul în care au evoluat acestea, în fața unui juriu compus din: Vlad Stanilescu (Chief Digital Officer, Raiffeisen Bank România), Eliza Gheorghe (Head of PI Segments, Raiffeisen Bank România), Mihai Lazăr (Manager Capital Markets, Raiffeisen Bank România), Alin Neacșu (Corporate Banking Director, Raiffeisen Bank România), Ciprian Borodescu (Co-Fondator, MorphL), Daniel Dragomir (Co-Fondator, TechHub Bucharest) și Liviu Cadariu (Event Manager, TechHub Bucharest). 

Câstigatorii programului vor beneficia de un training de 2 săptămâni în Viena, cu toate costurile incluse, în cadrul Summer Innovation School.  

Cei interesați sa participe la Elevator Lab Bootcamp pot aplica in perioada 8 aprilie – 6 mai pe site-ul programului: http://www.elevator-lab.com/ro/. Pe 13 mai vor fi anuntați finaliștii

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: