BizRemote by certSIGN Stiri

Cum va arata piața rezidențială post-pandemie

17/12/2020 2 min read

Cum va arata piața rezidențială post-pandemie

Reading Time: 2 minute

Criza COVID-19 a modificat semnificativ piața imobiliară la toate nivelurile, iar sectorul rezidențial nu a făcut rabat. O parte dintre schimbările la care am fost martori în acest an sunt temporare și cel mai probabil se va reveni ”la normal” după ce efectele pandemiei se vor diminua, însă unele se vor transforma în noua realitate.

Referindu-ne la piața rezidențială, având în vedere cererile primite pentru locuințele în proiectul Loft Green Apartments, specialiștii companiei au identificat cinci trenduri care se vor menține și după pandemie.

Locuințele vor fi independente.

Cumpărătorii vor fi acorda o importanță mai mare independenței vizavi de sistemele centralizate de apă, energie și chiar de hrană. Astfel, locuințele vor fi echipate cu sisteme de filtrare a apei și a aerului, dar și cu facilități care să permit lucrul de acasă.

Schimbarea focusului cumpărătorilor de locuințe către afara orașului, în detrimentul locuințelor din interiorul orașului.

Cea mai mare parte a cererii pentru locuintele din Loft Green Apartments vin din partea celor care deja detin un apartament in interiorul orasului. Principala motivatie a schimbarii focusului spre locuintele in afara orasului sunt dorinta de a locui intr-un loc aerisit, construit cu responsabilitate pentru mediu, dar si pentru bugetul cumparatorilor, dar care sa le ofere toate facilitatile pe care le-ar putea avea in oras.

Criza legată de climă poate fi rezolvată prin bani alocați pentru încurajarea construcției și achiziției de locuințe ”verzi”.

În prezent, sunt foarte mulți bani pentru contracararea efectelor pandemiei. Acești bani vor fi reorientați către facilități și stimulente pentru construcțiile verzi. Vedem deja in orase din Romania, facilitati oferite dezvoltatorilor de proiecte verzi, ceea ce este un stimulent important pentru investitori. La Loft Green Apartments si in toate proiecte EcoVillas suntem cu un pus inaintea acestui trend si am alocat deja sume importante pentru dezvoltarea unor proiecte prietenoase cu mediul.

Distanțarea socială și împiedicarea răspândirii virusului, au transformat casele în adevărate huburi tehnologice, iar ansamblurile de locuinte in comunitati.

Studiile realizate in ultima perioada arata ca in acest an a fost consemnata o crestere a sumelor cheltuite de romani pe solutii tehnologice si mobilier pentru a se simti confortabil cand lucreaza de acasa.

Cum cel mai probabil ca in viitor lucrul de acasa se va combina cu lucrul din birou, aceste investitii vor continua, iar in tandem cu acest trend, dezvoltatorii vor aloca spatii pentru locuri  in care locuitorii din ansablurile rezidentiale sa lucreze sau chiar sa aiba intalniri de afaceri.

Densitatea construcțiilor va fi mai redusa, asigurand spații verzi mai multe si o distanta mai mare intre imobilele din ansambluri.

Asa cum am procedat si noi, dar si alti dezvoltatori, dorinta de a oferi cat mai mult spatiu verde si locuri de petrecere a timpului cu familia in aer liber, ne-a determinat sa alocam o pondere mai mare din terenul pe care construim Loft Green Apartments pentru astfel de spatii. De asemenea, terenul este amplasat intr-o zona cu foarte multa verdeata. Aceasta tendinta credem ca o vom vedea si dupa ce Pandemia va trece.

Loft Green Apartments, dezvoltat de EcoVillas în Mogoşoaia, include 154 de locuinte ecologice cu 100% energie verde.

Ansamblul Loft Green Apartamente este primul de acest tip din România, are costuri aproape de zero la întreținere. Locuintele au vedere la padure si 7.500 mp de spatii verzi, prima faza a constructiei fiind deja livrata si locuita. Ansamblul include si alte facilități eco-friendly precum prize pentru masini electrice, parcari pentru biciclete si pentru carucioare. Compania Ecovillas este la a doua dezvoltare imobiliara in Romania, primul proiect fiind inceput in anul 2015, în sectorul 5, cu 32 de case pasive.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă