Tech

Cum văd tinerii designeri viitorul sub impactul COVID-19 (galerie foto)

27 apr. 2020 4 min

Cum văd tinerii designeri viitorul sub impactul COVID-19 (galerie foto)

Reading Time: 4 minute

Tineri designeri din toată lumea au elaborat 390 de proiecte care oferă idei și soluții pentru numeroasele probleme provocate de pandemia de COVID-19.

Proiectele au fost trimise în urma apelului lansat de Global Grad Show, competiție de design pentru tinerii absolvenți în domeniu ce are loc în cadrul Dubai Design Week, fiind organizată anual în noiembrie. Acum, însă, organizatorii din Dubai au lansat un apel către tinerii designeri să vină cu idei pentru actuala realitate sub impactul noului coronavirus.

Invitația a fost lansată pe 16 martie către comunitatea Global Grad SHow, care include 260 de universități din toată lumea și a strâns deja 390 de proiecte de la 125 de instituții academice din 40 de țări. Sunt proiecte pe paliere diferite, de la tehnică medicală și gamification, la psihologie, igienă și business. Iată câteva dintre ele:

LOCABOX

Comenzile online și livrările la domiciliu au explodat în timpul carantinei, ceea ce îngreunează mult activitatea curierilor și crește riscul de contaminare. LOCABOX, realizată de studenții Școlii de Design Nantes Atlantique, este o stație de livrări comună, unde curierii pot lăsa pachetele pentru mai multe persoane din zonă, care să le ridice în intervale orare diferite alocate automat.

——————-

Steam Nurse

Ideea studenților de la Universidad Privada Del Norte din Peru, proiectul Steam Nurse prevede crearea de vestiare inteligente care să protejeze și să sterilizeze hainele și obiectele personalului medical. Partea de sud este dedicată hainelor și efectelor personale, închise separat pentru a putea fi și luat ca atare, sub forma unei serviete, iar partea de jos este pentru uniformă, care este curățită cu substanțe chimice și radiații ultraviolete.

——————-

Handl

Catalina Lotero și Felipe Guarin, de la Keio University (Japonia), au creat un mâner special pentru a evita atingerea directă a barelor de sprijin din mijloacele de transport în comun.

——————-

QuaranTent

Dezvoltat de Parsons School of Design, QuaranTent este un cort care permite persoanelor infectate sau expuse să se autocarantineze fără a izola părți din casă. Include o saltea, o chiuvetă mică, toaletă, duș și fereastră pentru primit mâncare. Poate fi instalat în casă sau afară.

——————-

LANK

Lucrul de acasă e dificil, fiindcă există atât de multe lucruri care te pot distrage. LANK, creat de studenții din Nantes, creează o imagine virtuală interactivă a companiei (birouri, săli de ședințe etc.), unde poți vedea unde este fiecare coleg și dacă este disponibil.

——————-

Qenqo

O echipă de designeri din Peru au imaginat o soluție adaptată zonelor foarte sărace din statul sud-american. Sistemul Qenqo oferă posibilitatea de a respecta standardele de igienă și accesul la apă potabilă, esențiale în actuala situație, dar și în viața de zi cu zi.

——————-

Touch

Am constatat cu toții cât de greu este să nu ne atingem fața, așa cum ne sfătuiesc doctorii. Touch este un dispozitiv gândit de Anna Teachout, de la Georgia Tech (SUA), care constă în patru circuite desenate pe piele prin tatuaje temporare care provoacă vibrații ușoare când mâna se apropie de față.

——————-

Interactive Barrier Design

În carantină, pacienții nu se pot aduna în spații comune, ceea ce sporește senzația de izolare. Interactive Barrier, soluție propusă de XIncan Yang, de la Rochester Institute of Technology (SUA) este un sistem de interacțiune între 2-4 persoane, care permite comunicarea față în față în sprijinul sănătății mintale în timpul procesului de recuperare.

——————-

Nest

Sebastian Maluska, din Zurich, propune o soluție de distanțare socială în timpul celor amatori de aventuri solitare. Nest este o un cort modular care se poate atașa automobilelor, utilizatorul având astfel posibilitatea de a călători cu cât mai puțină interacțiune socială.

Găsiți alte proiecte interesante pe site-ul Global Grad Show.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: