Companii CSR

De anul viitor, Vodafone schimbă cartelele SIM

09/12/2019 2 min read

De anul viitor, Vodafone schimbă cartelele SIM

Reading Time: 2 minute

De anul viitor, Vodafone înlocuiește cartelele SIM de mărimea unei cărți de credit cu un nou model de dimensiune ce reduce la jumătate cantitatea de plastic utilizată pentru producerea SIM-urilor. Acest lucru este parte a unei strategii la nivel de grup privind reducerea consumului de materiale plastice neesențiale. De asemenea, Vodafone se angajează să reducă toate materialele plastice neesențiale din magazinele și spațiile sale de birouri până în aprilie 2020.

Noile cartele SIM de dimensiuni reduse vor fi disponibile începând cu primele luni ale anului 2020 și vor înlocui cardurile SIM de dimensiuni standard în toate cele 24 de țări unde Vodafone este prezent până la finalul anului 2020.

.Această inițiativă va reduce deșeurile de plastic ale Vodafone cu peste 340 de tone anual și va elimina cu până la 15 tone emisiile de CO2 din timpul producției și transportului, cu  fiecare tonă de plastic economisită – în total, o reducere de peste 5.000 de tone de C02 pe an.

Vodafone și-a propus și să reducă emisiile de carbon și să achiziționeze energie electrică provenită exclusiv din surse regenerabile până în anul 2025. De asemenea, operatorul telecom vrea să reutilizeze, revândă sau recicleze 100% din deșeurile sale din rețea și să îi ajute pe clienți să prelungească durata de viață a dispozitivelor pe care le dețin. 

Începând cu sărbătorile de Crăciun din 2019, magazinele Vodafone vor comercializa accesorii ecologice sub conceptul ”Roșul iubește Verdele” (“Red loves Green”):  carcase de telefon 100% biodegradabile sau reciclabile și confecționate din plastic refolosit ce provine din deșeurile aruncate în oceane, baterii mobile externe produse din materiale sustenabile în ambalaje fără plastic.

Vodafone și-a luat și angajamentul de a elimina toate materialele plastice inutile și alte articole de unică folosință, acolo unde există alternative cu impact redus, în toate magazinele și birourile Vodafone din cele 24 de țări unde activează, până la sfârșitul lui martie 2020.

Cele 7.700 de magazine Vodafone din toată lumea nu vor mai utiliza pungi de plastic de unică folosință. De asemenea, se vor elimina sau reduce materialele plastice pentru marketing sau promoționale, acestea fiind înlocuite cu articole alternative care au un impact mai mic asupra mediului.

În birourile Vodafone, consumabilele de birou din plastic utilizate frecvent – printre care pixuri și dosare – vor fi înlocuite, acolo unde este fezabil, cu papetărie de birou reutilizabilă și reciclabilă. Vodafone se va asigura, de asemenea, că sticlele, tacâmurile, farfuriile și paiele din plastic de unică folosință utilizate pentru catering sunt eliminate, încurajând totodată folosirea sticlelor, cănilor și a paharelor reutilizabile.

În plus, Vodafone își încurajează furnizorii să reducă, elimine sau recicleze ambalajul excesiv pentru a minimiza cantitatea de plastic din depozite. 

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă