Stiri

De luni se redeschid industria HoReCa și sălile de jocuri din București

ian. 22, 2021 2 min

De luni se redeschid industria HoReCa și sălile de jocuri din București

Reading Time: 2 minute

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) a decis ridicarea mai multor restricții în Capitală, începând cu ziua de luni. Decizia vine după ce trei zile la rând incidența infectării cu COVID-19 s-a situat sub 3 la mia de locuitori.

Astfel, de luni se redeschid la interior, în limita a 30% din capacitate restaurantele, barurile, cinematografele, teatrele dar și sălile de jocuri de noroc.

„Este a treia zi consecutivă cu incidență sub 3 la mie. A trebuit să convocăm comitetul. S-a hotărât ca începând cu 25 ianuarie, ora 0:00 să fie relaxate mai multe măsuri. Așa cum am prezentat deja relaxarea vizează domeniul Horeca. O capacitate de maxim 30%, cu respectarea tuturor normelor. În domeniul sălilor de spectacol, teatre, cinamatografe, cu 30% prezența publicului. Li se permite funcționarea cu public și sălilor de jocuri de noroc, tot așa, cu 30% din capacitate, între 6 diminteața și ora 21…

Vom fi intransigenți. Am hotărât intensificarea controalelor. Nu doresc să comentez declarațiile domnului ministru al Sănătății. Cifrele sunt raportate de structuri din Ministerul Săntății”, a declarat prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Restricțiile de circulație rămân în vigoare

Restricțiile de deplasare pe timpul nopții, între orele 23 și 5 dimineața, rămân în vigoare. Acestea sunt impuse de starea de alertă în care se află România.
Totodată activitatea magazinelor și a restaurantelor se poate desfășura doar între orele 6 și 21.

Comitetul pentru Situații de Urgență s-a întâlnit vineri la ora 13

Comitetul pentru Situații de Urgență din București s-a întrunit vineri, de la ora 13:00, pentru a aproba ridicarea unor restricții ce vizează Capitala. Decizia vine după ce incidența COVID-19 în București a scăzut sub 3 cazuri la mie.

Municipiul Bucureşti a rămas pentru a treia zi consecutiv în zona portocalie în ceea ce priveşte rata de infectare cu noul coronavirus cumulată la 14 zile, după ce vineri a înregistrat 2,52 cazuri la mia de locuitori, în scădere faţă de ziua precedentă, când a avut 2,69 cazuri la mia de locuitori. În aceste condiții, este de așteptat să existe o relaxare a restricțiilor începând de sâmbătă.

Vlad Voiculescu a cerut CMBSU să nu deschidă locurile de agrement


Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a cerut menținerea restricțiilor din Capitală, printr-o scrisoare deschisă trimisă la CMBSU, vineri.

Ministerul Sănătății susține că au fost identificate noi cazuri de infecție cu tulpina britanică a virusului Sars-Cov-2 crescând nivelul de alertă de la ridicat la foarte ridicat. Un caz de infecție cu această variantă a coronavirusului ar fi fost identificat astăzi în zona limitrofă a Bucureștiului, se arată în scrisoare.

„Considerăm că în contextul național și european, măsurile de relaxare reprezintă un risc major”, precizează ministrul, care susține că alte relaxări ar pune în pericol redeschiderea școlilor, care este o prioritate.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: