Companii Stiri

DHL anunță creșterea tarifelor pentru România în medie cu 5,9% de la 1 ianuarie 2021

18 sept. 2020 2 min

DHL anunță creșterea tarifelor pentru România în medie cu 5,9% de la 1 ianuarie 2021

Reading Time: 2 minute

Compania de curierat internațional DHL Express anunță modificarea anuală a tarifelor, care va intra în vigoare la 1 ianuarie 2021. În România, tarifele serviciilor vor cunoaște o creștere medie de 5,9% față de tarifele stabilite pentru 2020.

În plus, costurile adiționale aplicate pentru coletele grele și paleții nesuprapozabili vor fi ajustate la valoarea de 410 lei pe piesă, respectiv 845 de lei pe palet. Această decizie contribuie la mentinerea nivelului înalt de calitate a serviciilor și rețelei DHL.

Ajustarea anuală a tarifelor ne ajută să dezvoltăm în continuare infrastructura noastră, permițându-ne, în același timp, să aplicăm tehnologii de ultimă generație și procese personalizate de livrare, pentru a asigura cele mai bune soluții pentru clienți. Ca răspuns la cererea crescută de expertiză logistică, datorită volumelor tot mai mari provenite din comerțului electronic, am investit constant în aeronave noi și în dezvoltarea rețelei globale de huburi si terminale operaționale„, a declarat Agnieszka Blas, Director General DHL Express Romania.

Efectul Brexit asupra tarifelor DHL

Un caz special este Marea Britanie, care la 31 decembrie 2020 va părăsi Uniunea Europeană, schimbare ce implică apariția unor costuri operaționale suplimentare semnificative pentru companie.

Prin urmare, de la 1 ianuarie 2021 se va percepe un cost adițional pentru toate expedierile vămuibile dintre Marea Britanie și țările Uniunii Europene, atât pentru cele care intră în țară, cât și pentru cele care ies.

Ținând cont de informațiile disponibile în prezent, DHL Express își propune ca acest cost să fie de 1 leu pe kilogram, respectiv de minim 25 de lei pe expediere. Acest cost poate fi ajustat, în cazul în care circumstanțele se modifică semnificativ.

DHL Express modifică anual oferta de tarife, luând în considerare inflația, evoluția cursului valutar și alte costuri variabile, cum ar fi costurile referitoare la conformitatea legislației privind securitatea transporturilor, în fiecare din cele peste 220 de țări și teritorii pe care le deservește.

Procentul de creștere a tarifelor variază de la țară la țară, în funcție de condițiile locale, și se va aplica tuturor clienților ale căror contracte în vigoare permit această ajustare.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: