Stiri Tech

Digi continuă să fie lider la portări și accelerează pe zona vânzărilor online

25 iun. 2020 2 min

Digi continuă să fie lider la portări și accelerează pe zona vânzărilor online

Reading Time: 2 minute

Între 1 ianuarie și 31 mai 2020, Digi România s-a menținut în poziția de lider al pieței portabilității, portând 134.426 de numere de telefonie mobilă și 9.865 de numere de telefonie fixă.

La nivel lunar, piața a coborât de la 83.400 de numere portate (telefonie fixă și mobilă) în ultima lună fără restricții (februarie 2020), la cel mai scăzut nivel, de 38.341 de numere portate, în aprilie 2020. În mai, segmentul de portabilitate și-a recăpătat ritmul de creștere, cu 58.117 de numere portate.

Rețelele de telefonie mobilă și fixă ale Digi și-au păstrat poziția de top ca principalele destinații de portabilitate, obținând 40% din piața totală de portabilitate în martie, 38% în aprilie și 45% în mai.

Prin campanii de marketing online și optimizarea canalului de vânzare online digiromania.ro, compania a reușit o creștere importantă a comenzilor online de 121%, între 1 martie și 31 mai 2020, față de aceeași perioadă din 2019.

Lider și pe zona de cablu TV și internet fix

Potrivit datelor anunțate luna trecută de Autoritatea Națională de Management și Reglementare în Comunicații din România (ANCOM) Digi România a fost liderul segmentului de cablu TV, cu o cotă de piață de 53%, urmată de Grupul Telekom cu 17% și de restul furnizorilor (30%).

În ce privește numărul de conexiuni la internet fix, Digi avea la sfârșitul lui 2019 o cotă de piață de 53%, urmată de Telekom, cu o cotă de piață de 21%, și de restul furnizorilor (26%).

De asemenea, Digi a fost al doilea furnizor de servicii de telefonie fixă, cu o cotă de piață de 35% (numărul total de abonați), în urma liderului Telekom, care are 40% din piață.

Implicare în lupta contra COVID-19

Ca parte a unei sponsorizări de 1,7 milioane de euro pentru sistemul de sănătate publică din România, primele loturi de echipamente medicale, destinate mai ales unităților de terapie intensivă, donate de Digi spitalelor COVID-19 din marile orașe românești au fost livrate în a doua jumătate a lunii mai.

Donația constă în 60 de ventilatoare mecanice și accesorii pentru secțiile ATI, iar restul echipamentelor sunt programate pentru livrare în iunie și iulie.

Operatorul a oferit, de asemenea, dispozitive inteligente și servicii de date mobile pentru 70 de elevi din comunități defavorizate din estul țării, facilitându-le astfel accesul la educația online. În perioada verii, ca parte a efortului național de pregătire a sistemului de învățământ pentru următorul an școlar, compania va dona 1.000 de tablete și servicii de conectivitate școlilor din zone rurale și elevilor din familii dezavantajate.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: