Stiri

Directorul Institutului Koch din Germania: a început deja al treilea val al epidemiei de COVID-19

11 mart. 2021 2 min

Directorul Institutului Koch din Germania: a început deja al treilea val al epidemiei de COVID-19

Reading Time: 2 minute

Lothar Wieler, directorul Institutului Koch, a declarat că există semne clare că al treilea val al pandemiei de coronavirus a început deja în ţara europeană, relatează joi dpa, citat de Agerpres. Institutul Koch este principalul for pentru prevenirea bolilor infecţioase din Germania, echivalentul INSP românesc.

Joi se împlineşte un an de când Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat pandemie de COVID-19.

Restricțiile din România se înăspresc.

Potrivit celei mai recente hotărâri a CNSU va exista interdicție de deplasare care se va aplica de la ora 22, iar hotelurile vor fi ocupate la maxim 70% din capacitate. Decizia va intra în vigoare de pe 14 martie, în România.

Campania de vaccinare este singura soluție

În continuare se impune respectarea cu stricteţe a măsurilor de protecţie împotriva contaminării cu SARS-CoV-2, precum purtarea măştii şi distanţarea fizică, în pofida vaccinării care a început deja, a declarat miercuri Wieler într-o întâlnire cu presa la sediul OMS din Geneva.

Campania de vaccinare este o cursă împotriva coronavirusului care suferă mutaţii, dar linia de sosire se întrevede deja, a apreciat el.

Dacă nu vor exista întreruperi, ca de exemplu perturbări în procesul de producţie a vaccinurilor, 80% din populaţia Germaniei ar putea fi imunizată împotriva coronavirusului până în toamnă, iar dacă această prognoză se va împlini atunci toate măsurile restrictive ar putea fi ridicate, a apreciat Lothar Wieler.

Un an de pandemie de coronavirus

În ziua în care a fost declarată pandemia, au fost raportate circa 118.000 de infecţii cu SARS-CoV-2 şi 4.300 de decese pe plan mondial. După un an, statisticile OMS relevă aproape 120 de milioane de infectări şi aproximativ 2,6 milioane de decese în lume.

La ora actuală, preocuparea majoră a OMS este distribuirea inegală a vaccinurilor împotriva COVID-19.

O a opta încercare a Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) de a cere ca peste 100 de ţări să-şi suspende temporar brevetele pentru vaccinurile împotriva coronavirusului în scopul sporirii producţiei a eşuat miercuri, notează dpa.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: