Stiri

Noi restricții în România. Starea de alertă, prelungită de la ora 22:00 la 05:00

10 mart. 2021 2 min

Noi restricții în România. Starea de alertă, prelungită de la ora 22:00 la 05:00

Reading Time: 2 minute

Comitetul Național pentru Situații de urgență a adoptat în ședința de miercuri 10 martie 2021, Hotărârea numărul 16 prin care se prelungește starea de alertă pe teritoriul României. Potrivit acesteia interdicția de deplasare se va aplica de la ora 22, iar hotelurile vor fi ocupate la maxim 70% din capacitate.

Starea de alertă. Interdicția de deplasare de la ora 22

Potrivit acestei hotărâri, interdicția de deplasare în afara locuinței, se aplică de la ora 22, nu de la ora 23 cum era până acum.

”Totodată, se propune limitarea gradului de ocupare a spațiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, pentru spațiile de cazare dispuse în următoarele localități/zone în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă”, se arată într-un comunicat de presă.

Cei care doresc să iasă afară după ora 22, trebuie să fie din categoriile care pot face aceste deplasări justificate și să aibă completată declarația pe proprie răspundere.

Hotelurile de la munte trebuie să reducă numărul de turiști

Este vorba despre unitățile de cazare din 14 județe: Azuga, Bușteni și Sinaia din județul Prahova; Băile Tușnad, Borsec, Băile Homorod, Harghita-Băi din județul Harghita; Borșa și Cavnic din județul Maramureș; Poiana Brașov, Predeal și Bran din județul Brașov; Sovata din județul Mureș; Vatra Dornei din județul Suceava; Voineasa din județul Vâlcea; Zona Borlova-Muntele Mic, comuna Turnu Ruieni din județul CarașSeverin; Arieșeni din județul Alba; Durău din județul Neamț; Novaci-Rânca din județul Gorj; Păltiniș din județul Sibiu; Stâna de Vale din județul Bihor; Straja din județul Hunedoara.

De asemenea, în aceeași hotărâre a CNSU s-a stabilit ca poliția locală să revină în coordonarea primăriilor, iar jandarmii să se reîntoarcă la paza obiectivelor. Măsurile au fost anunțate încă de marți, de ministrul de Interne.

Toate aceste măsuri urmează să fie aprobate în ședința de guvern.

Magazinele și barurile se închid mai devreme

Klaus Iohannis: Nu avem în vedere un lockdown de Paște

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți, într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni, că autoritățile nu iau în calcul un lockdown de Paște, însă starea de alertă va fi prelungită și că interdicția de circulație noaptea se va aplica cu o oră mai devreme, de la ora 22.

”Starea de alertă va fi prelungită în această săptămână, iar circulația pe timp de noapte va fi restricționată mai devreme, probabil începând de la orele 22.

În final, un mesaj care este important pentru mulți. Pot să vă spun foarte clar că nu avem în vedere un lockdown de Paște.”, a declarat Klaus Iohannis.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: