Companii Stiri

Cel mai mare cumparator de bumbac organic din lume

8 iun. 2015 2 min

Cel mai mare cumparator de bumbac organic din lume

Reading Time: 2 minute

Retailerul C&A este cel mai mare cumparator de bumbac organic din lume, potrivit organizatiei non guvernamentale Textile Exchange. Rezultatele raportului Organic Cotton Market arata ca C&A a folosit in anul fiscal 2014 peste 46.000 tone de bumbac certificat organic, mai mult decat oricare alt retailer pe plan mondial. Raportul certifica si faptul ca C&A a ajuns pe locul cinci in “Top 10 utilizatori dupa volum”.

“Inca din 2004, C&A s-a angajat sa sustina dezvoltarea productiei de bumbac organic, si ramanem constanti in a ne atinge scopul de a achizitiona pana in 2020 intreaga colectie de bumbac din surse sustenabile”, a declarat Jeffrey Hogue, Chief Sustainability Officer (CSO) al C&A Global.

C&A achizitioneaza in prezent aproape 90% din bumbacul organic, din India. Din cauza previziunilor care anunta o criza la nivel mondial  in aprovizionarea cu bumbac organic, C&A cauta noi oportunitati de achizitionare a acestuia de la furnizori din China, Pakistan si Africa. 

Bumbacul organic reprezinta aproape 40% din vanzarile totale de bumbac ale C&A.

Pentru a dezvolta in continuare piata de bumbac organic, C&A impreuna cu Fundatia C&A lucreaza la implementarea unor programe sociale si de mediu care incurajeaza productia de bumbac organic si imbunatateste conditiile de viata ale micilor fermieri. Compania C&A impreuna cu alte branduri si actionari printre care Cotton Connect, Textile Exchange si Fundatia C&A este membru fondator al Organic Cotton Accelerator (OCA).  Initiata in 2014 OCA este o initiativa a mai multor actionari, care urmareste sa sporeasca productia de bumbac organic.  Ideea este de a construi un sector prosper si puternic de care sa beneficieze toate partile implicate, de la fermier si pana la clientul final. Se va ajunge la aceasta prin crearea unui fond care sa ajute financiar fermierii si procesatorii, imbunatatind trasabilitatea produselor.

Cu peste 1,575 de magazine in 21 de tari europene si peste 35.000 de angajati, C&A Europe este unul dintre retailerii de top din domeniul vestimentar din Europa. Peste doua milioane de vizitatori trec zilnic pragul magazinelor C&A din Europa.

Pe langa filialele din Europa, C&A este prezenta si in Brazilia, Mexic si China.

Textile Exchange (TE), fondata in  2002, este o organizatie non profit la nivel global, care activeaza in toate sectoarele din cadrul lantului de furnizori de textile, pentru a identifica cele mai bune solutii de a minimiza si chiar inversa efectele negative asupra apei, solului, aerului si populatiei, produse de aceasta industrie de $1.7 trilioane. TE isi are sediul in Statele Unite ale Americii fiind prezenta si in Europa, America Latina, India, China si Africa. 

Foto: © Izuboky | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: