Stiri

Distribuţie Oltenia a instalat 5.000 de contoare inteligente în perioada stării de urgență

23 mai 2020 < 1 min

Distribuţie Oltenia a instalat 5.000 de contoare inteligente în perioada stării de urgență

Reading Time: < 1 minut

Distribuție Oltenia a continuat proiectele de contorizare inteligentă și în perioada stării de urgență, când a finalizat montarea a peste 5.000 de contoare inteligente, jumătate din totalul celor prevăzute într-un proiect cofinanțat prin fonduri europene.

Contoarele montate în municipiul Craiova folosesc tehnologia PLC (Power Line Communication) care transmite datele măsurate chiar prin rețeaua de distribuție a energiei electrice, operată de companie, fără costuri suplimentare din partea consumatorilor de energie electrică.

Proiectul de la Craiova este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin POIM 201 – 2020, Axa Prioritară 6: Promovarea energiei curate și eficienței energetice în vederea susținerii unei economii cu emisii scăzute de carbon, Obiectivul specific 6.3.

Distribuție Oltenia a adoptat și soluții digitale noi, componente ale sistemului de măsurare inteligentă. Astfel, compania a testat și implementat în aria sa operațională sistemul de colectare a datelor măsurate (MDC), care va fi utilizat pentru administrarea a aproximativ 450.000 de contoare inteligente de la utilizatori industriali, agenți economici mici și consumatori casnici.

În același timp, a fost testat și implementat sistemul de management al datelor măsurate (MDM) care va procesa datele a 1,4 milioane de contoare, dintre care 450.000 vor fi contoare inteligente, cu posibilitate de extindere la 1,1 milioane de contoare inteligente.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: