Companii Stiri

OMV Petrom a acordat burse lunare „Meseriasilor”

16 sept. 2015 2 min

OMV Petrom a acordat burse lunare „Meseriasilor”

Reading Time: 2 minute

Tabara Meseriasilor din Tara lui Andrei a ajuns la final, dupa ce a dus mai aproape de viitoarea cariera 200 de elevi din 14 scoli profesionale si licee tehnologice din judetul Prahova, care studiaza sa devina mecanici auto, operatori sonda, bucatari, frizeri si croitori. Parte din campania „Romania Meseriasa”, proiectul este menit sa vina in completarea programei scolare si sa ii ajute pe elevii claselor IX-XI sa fie mai bine pregatiti pentru piata muncii.

In cele patru saptamani petrecute in Tabara Meseriasilor din Tara lui Andrei, aspirantii la cele 5 meserii vizate de proiect au avut ocazia sa aprofundeze fundamentele teoretice si practice in domeniul in care doresc sa profeseze. Alaturi de mentorii Gabriel Onofrei, Dumitru Gherghiceanu, Cezar Munteanu, Cristi Pascu si Mirela Diaconu au aflat secretele fiecarei meserii in parte si au invatat sa isi evidentieze punctele forte astfel incat sa devina meseriasi desavarsiti.

Pe langa atelierele practice dedicate fiecarei meserii, elevii au participat si la ateliere teoretice sustinute de traineri specializati. Liceenii au invatat despre lucrul in echipa, comunicarea eficienta, mentinerea relatiei cu clientii, dar si despre modalitatea corecta de a realiza un CV sau despre cum sa se prezinte la un interviu de angajare. Toate acestea au fost transpuse in activitati specifice, care sa le arate meseriasilor drumul de la idee la practica.

 „Am identificat in Romania o nevoie reala de meseriasi bine pregatiti, pe care, din pacate, ii gasim din ce in ce mai greu. Tabara Meseriasilor din Tara lui Andrei ne-a aratat ca avem copii talentati, dar care au nevoie de indrumare personala, vocationala şi, mai ales, de o experienta practica reala. De aceste lucruri are nevoie orice adolescent pentru a avea o şansa pe piata muncii.”, declara Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom.

OMV Petrom a acordat 20 de burse lunare in valoare de 500 de lei celor mai priceputi elevi din tabara pentru a-si putea continua studiile si a-si duce pasiunea mai departe

Tabara Meseriasilor din Tara lui Andrei face parte din campania „Romania Meseriasa“, care işi propune sa aduca in atentia romanilor importanta educatiei profesionale, potentialul pe care il are tara noastra in aceasta directie şi gasirea unor solutii pentru sustinerea sistemului de invatamant profesional.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: