Finanțe Stiri

Dobanzi speciale pentru clientii de casa

14 ian. 2015 2 min

Dobanzi speciale pentru clientii de casa

Reading Time: 2 minute

Ratele dobanzilor la depozite au scazut foarte mult in ultima vreme, avand in vedere ca rata dobanzii de politica monetara este la cel mai scazut nivel de pana acum. BNR a stabilit o rata a dobanzii de 2,5% pe an. Astfel, bancile au aliniat imediat dobanzile la depozite, in jos. Ar trebui sa urmeze si cele la credite, doar ca acolo lucrurile se misca mai incet.

Insa pentru fidelizarea clientilor vechi, institutiile bancare au creat depozite speciale cu dobanzi speciale.

Este cazul Raiffeisen Bank care a lansat contul de economii Super Acces Plus cu rate de dobanda mai mari pentru clientii care isi incaseaza salariul sau pensia in cont curent deschis la banca. Dobanda la contul de economii Super Acces Plus in lei este mai mare cu 0.20% fata de dobanzile standard, iar la cel in euro cu 0.10% fata de cele standard. Ratele de dobanda difera in functie de suma economisita, crescand cu cat se acumuleaza sume mai mari in cont.

Noile conturi de economii pot fi deschise de clientii bancii si prin serviciile Raiffeisen Online (internet banking) si Raiffeisen Smart Mobile (mobile banking). Astfel, pe langa depozitele la termen cu dobanzi preferentiale, clientii Raiffeisen Bank au la dispozitie si o varianta de economisire ce le ofera acces oricand si nelimitat la economiile lor. Pot efectua depuneri si retrageri oricand, fie numerar, fie prin transfer in contul lor current sau pot alege sa economiseasca regulat anumite sume din contul curent direct in cel de economii, prin serviciul gratuit Fix Pay.

“Este important pentru noi sa oferim beneficii suplimentare clientilor care aleg sa isi vireze venitul in contul curent la Raiffeisen Bank, rasplatind astfel increderea si fidelitatea lor. Totodata, prin oferirea unei dobanzi preferentiale pentru contul de economii Super Acces Plus, dorim sa ii incurajam sa faca economii de cate ori veniturile le permit” a spus Florin Boldescu, manager Departament Clienti de Casa.

Clientii bancii folosesc din ce in ce mai mult canalele electronice pentru tranzactiile zilnice: numarul utilizatorilor de telefoane mobile smart si tablete a crescut cu peste 100% comparativ cu datele inregistrate in septembrie 2013, iar numarul de utilizatori ai serviciilor de internet banking a crescut cu 21%.

Raiffeisen Bank deserveste aproximativ 2 milioane de utilizatori, 100.000 IMM-uri si 7.700 de companii. La sfarsitul trimestrului al treilea al anului 2014, reteaua Raiffeisen Bank numara 528 de unitati (fata de 527 in septembrie 2013), peste 1.100 de ATM-uri si aproximativ 13.000 de EPOS-uri.

credit foto: © Fantasista | Dreamstime.comPiggybank And Hands. Photo

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: