BizRemote by certSIGN

Primul autotest antigen COVID-19 din România a fost avizat de Agenția Națională a Medicamentului

6 mai 2021 2 min

Primul autotest antigen COVID-19 din România a fost avizat de Agenția Națională a Medicamentului

Reading Time: 2 minute

DDS Diagnostic a devenit prima companie din România care produce și comercializează teste rapide pentru diagnosticarea COVID-19 certificate de către Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România pentru Autotestare – utilizare personală.

Primele Autoteste Antigen din România pentru diagnosticul SARS-CoV-2 sunt neinvazive, se pot face în orice moment al zilei, fără supraveghere medicală și au o acuratețe foarte mare.

autotest antigen covid 19 DDS Diagnostic

Tamponul nazal se introduce doar 2-3 cm în nas. Procesul de recoltare este identic cu acela prin care, cu un tampon, “se curăță” interiorul nării, nu irită și nu creează niciun fel de neplăcere persoanei care dorește să se testeze.

“Demersul de certificare oficială a testului rapid produs de noi ca Autotest s-a făcut cu scopul de a susține și ușura procesul de testare în masă și în România, așa cum au făcut și alte țări europene, precum Germania, Franța, Austria, prin validarea testelor pentru uz personal. Autotestarea permite deblocarea rapidă a multor domenii de activitate importante, cum sunt Educația, Cultura, HoReCa etc. Cel mai mare avantaj este faptul că, prin acest produs, testarea nu mai este condiționată de prezența personalului medical autorizat, ceea ce permite evaluarea simplă, eficientă și la scară largă a infecțiilor cu SARS-CoV-2 în rândul elevilor, a personalului HoReCa, și a celorlalte categorii socio-profesionale blocate de mai bine de un an din cauza pandemiei”.

Dana Stan, fondatorul și liderul echipei de cercetare DDS Diagnostic

Testarea rapidă rămâne principala metodă de limitare a infectărilor cu SARS-CoV-2, alegerea testului rapid ușor de folosit și cu acuratețea cea mai ridicată fiind esențială. Experiența DDS Diagnostic în domeniul cercetării medicale și inovarii în sectorul produselor de diagnostic este încă o dată confirmată prin acreditarea și certificarea oficială a produselor sale de diagnostic COVID-19.

Autotestele Antigen marca DDS Diagnostic prezintă câteva avantaje:

  • Permit utilizarea personală / autorecoltarea fără niciun fel de risc;
  • Se fac fără supraveghere medicală;
  • Sunt foarte ușor și simplu de utilizat, fiind complet neinvazive;
  • Au o precizie de peste 98%;
  • Proba se poate recolta în orice moment al zilei, fără o pregătire prealabilă a persoanei care se testează;
  • Proba nazală este cea mai relevantă pentru SARS CoV-2, având în vedere că este un virus al căilor respiratorii.

DDS Diagnostic este prima companie din România care produce si comercializează acest tip de teste, disponibile pentru achiziționare de către publicul larg, online și în rețelele de farmacii și magazinele partenere.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: