Business Antreprenori Stiri

Servicii integrate de facturare și finanțare

15 iul. 2020 2 min

Servicii integrate de facturare și finanțare

Reading Time: 2 minute

Platformele factureaza.ro și Instantfactoring.com au fost integrate în urma unui parteneriat între start-up-urile românești Cubus Arts și Instant Factoring.

Integrarea cu Instantfactoring.com le facilitează clienților factureaza.ro, finanțarea facturilor în maximum 24 de ore. Întreaga procedură de accesare se realizează direct din aplicația platformei de facturare, prin 2 click-uri. Clientul se loghează în contul său, selectează facturile aflate încă în termenul de plată, solicită finanțarea prin completarea câtorva date de identificare ale companiei, și primește înapoi valoarea finanțată, iar banii îi sunt transferați în cont în maximum 24 de ore.

Instant Factoring finanțează până la 100% din valoarea facturilor, pentru companii cu activitate comercială în România, indiferent de domeniul de activitate și de experiența companiei pe piață. În evaluarea acordării finanțării accentul este pus pe situația financiară și istoricul de plăți al companiei debitoare. Prin solicitarea finanțării facturilor de către Instant Factoring, compania primește implicit și o analiză a solvabilității partenerilor săi de afaceri.

Soluția de finanțare a Instant Factoring vine în sprijinul companiilor care au nevoie de acces rapid la numerar pentru a-și achita plăți urgente către Stat, salariați și furnizori, dar și pentru a profita de oportunități de dezvoltare, cum ar fi achiziția de echipamente sau materie primă pentru comenzi mai mari neprevăzute.

Instant Factoring este prima companie fintech de micro-factoring online din România dedicată companiilor mici și microîntreprinderilor și membru al Asociației Europene de companii Fintech Innovate Finance cu sediul la Londra. Instant Factoring este un IFN înregistrat la Banca Națională a României, desemnat Cel mai bun Startup Fintech al Anului din Europa Centrală în cadrul Central European Startup Awards (CESA Awards) 2018.

Platforma factureaza.ro ajută companiile să emită facturi clienților persoane juridice și le oferă acestora soluții integrate pentru întregul flux de lucru, de la emiterea facturii și până la încasarea ei. Serviciile adiționale integrate sunt platforme de e-commerce, procesatori de plăți, furnizori pentru colectarea debitelor restante și a celor de finanțate a facturilor în termen, cum este parteneriatul cu Instant Factoring.

Platforma factureaza.ro este operată de Cubus Arts, companie de dezvoltare software și mentenanță pentru servicii web, infrastructură cloud, data warehousing și clustere de baze de date (high availability), cu sedii de lucru în Brașov și Sibiu. factureaza.ro a fost dezvoltată și lansată în 2007, odată cu schimbarea legislației și eliminarea facturii fiscale – tipizat imprimat doar la imprimeria națională. Platforma de facturare se adresează în special IMM-urilor prestatoare de servicii cu clienți internaționali.

Foto: © Alphaspirit | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: