Business

DP World a inaugurat terminalul multimodal de la Aiud, investiție de 21 mil. euro

Reading Time: 3 minute

DP World, unul dintre cei mai mari operatori portuari la nivel global, a inaugurat noul terminal multimodal de la Aiud, marcând atât o extindere semnificativă a investițiilor sale în România, cât și două decenii de operare pe piața românească.

Noua facilitate, care a absorbit un buget de 21 de milioane de euro, se alătură seriei de investiții strategice ale companiei, consolidând poziția României ca hub central în rețeaua de transport și logistică a Europei.

Terminalul multimodal de la Aiud, situat în inima Transilvaniei, ocupă o suprafață de 8,2 de hectare și este proiectat să gestioneze un volum de marfă de 50.000 TEU pe an, în primii trei ani de funcționare. Acesta va sprijini nu doar regiunea, ci și conectivitatea extinsă între Portul Constanța și piețele din Europa Centrală și de Est, având la bază servicii logistice îmbunătățite.

„Investiția de la Aiud subliniază angajamentul nostru pe termen lung față de extinderea amprentei pe plan local. În plus, reprezintă un pas major în strategia de a sprijini eficiența în lanțul de aprovizionare pentru clienții noștri, oferind soluții logistice integrate care conectează eficient România cu coridoarele maritime și terestre principale ale Europei.”

Rashid Abdulla, CEO și Director General DP World Europa

Pe lângă serviciile standard de manipulare și depozitare ale containerelor, noul terminal din Aiud oferă și servicii vamale, aspect ce îmbunătățește procesul logistic pentru clienți, permițând o gestionare mai rapidă și mai eficientă a mărfurilor importate sau destinate exportului.

Beneficiind de o legătură feroviară de 2,8 km și de manevre feroviare interne de 2,5 km, care facilitează accesul și manipularea eficientă a mărfurilor transportate pe calea ferată, terminalul oferă și servicii de transport feroviar de noapte pe ruta Constanța – Aiud. Terminalul din Aiud va fi legat de cel maritim din Constanța cu un serviciu de transport feroviar regulat, iar trenurile operate vor avea ca destinație sau origine toate marile hub-uri din Europa.

DP World a realizat investiții de 250 mil. euro în România

DP World a investit peste 250 de milioane de euro în România, începând din 2004, suma incluzând și granturi din partea Uniunii Europene, evidențiind creșterea și dezvoltarea continuă a facilităților sale. În 2024, DP World își propune să își extindă activitățile și serviciile, consolidându-și astfel poziția de lider în sectorul logistic și portuar din Europa Centrală și de Est.

„La aniversarea a 20 de ani de activitate în România, suntem mândri să aducem un avantaj semnificativ economiei regionale și să contribuim la transformarea infrastructurii logistice locale. DP World continuă să inoveze și să investească în soluții care să redefinească eficiența și conectivitatea în comerțul global.”

Cosmin Cârstea, CEO DP World România

Noua investiție de la Aiud vine în contextul altor inițiative majore, cum ar fi noi facilități lansate în hub-ul companiei din Constanța, incluzând un terminal project cargo și un terminal RO-RO, dar și startul lucrărilor pentru o nouă platformă multi-transport, care se va inaugura în 2025. Investițiile cumulate ale acestora se ridică la peste 115 milioane de euro. Aceste noi dezvoltări sunt proiectate nu doar să sprijine creșterea continuă a portului Constanța ca principal hub logistic din regiune, dar și să asigure României un rol crucial în rețeaua de distribuție și comerț european.

Impactul acestor investiții în infrastructura logistică și portuară va transforma modul în care bunurile sunt transportate și gestionate în întreaga regiune, oferind oportunități semnificative pentru creșterea economică locală și îmbunătățirea conexiunilor comerciale între România și restul Europei. Inițiativele reflectă angajamentul DP World de a stimula comerțul și de a sprijini economiile în care operează, consolidând în continuare poziția companiei ca lider în soluții de lanț logistic integrat și eficient.

Team

Recent Posts

Unul din cinci români nu a avut o vacanță în 2023

Procentul românilor care au declarat că au fost în vacanță în 2023 a crescut ușor față de 2022 (80% în…

10 ore ago

Samsung le dă șansa tinerilor pasionați de skateboarding si breakdance să fie văzuți prin campania „Open Always Wins”

Samsung România marchează un moment important prin lansarea campaniei locale „Open Always Wins”, în parteneriat cu Jocurile Olimpice și Paralimpice.…

11 ore ago

5 to go deschide birouri regionale de franciză în 3 mari orașe din țară

5 to go menține obiectivele de extindere setate pentru perioada următoare și deschide, începând cu luna iunie 2024, trei birouri…

11 ore ago

FintechOS primește o investiție de 60 mil. $ într-o rundă de finanțare serie B+

FintechOS, platformă de top de management end-to-end al produselor financiare, a finalizat o nouă rundă de investiții Serie B+ în…

11 ore ago

Premieră mondială la București în Concertul de deschidere al Concursului Internațional George Enescu

Simfonia nr. 1 „Consolations” compusă de coreeanul Shin Kim, lucrarea câștigătoare a Secțiunii Compoziție a Concursului Enescu din anul 2022,…

11 ore ago

Orange anunță finalizarea fuziunii dintre Orange Romania S.A. și Orange Romania Communications S.A.

Orange anunță finalizarea fuziunii între Orange Romania S.A. (ORO) și Orange Romania Communications S.A. (OROC), prin absorbția OROC de către…

11 ore ago