Companii

Electrolux își consolidează poziția printr-o achiziție

18 iul. 2017 < 1 min

Electrolux își consolidează poziția printr-o achiziție

Reading Time: < 1 minut

Electrolux a cumpărat producătorul european de hote de bucătărie Best, realizând astfel o tranzacție care-i permite companiei suedeze să dezvolte o gamă completă de soluții culinare integrate și să își continue obiectivele de creștere pe termen lung, în regiune.

Best a avut în 2016 vânzări nete de 42 de milioane de euro și 450 de angajați, în principal în unitățile de producție din Cerreto d’Esi (centrul Italiei) și în Zabraze (sudul Poloniei).

Best face parte grupul Broan-Nu Tone, un producător și distribuitor nord-american de produse rezidențiale de ventilație. Pe viitor, grupul Broan-Nu Tone va continua să proiecteze, să producă și să comercializeze brandul Best de produse de ventilație pentru bucătărie, în nordul Americii. Achiziția se află sub rezerva aprobării de către autoritățile de reglementare internaționale, iar finalizarea acesteia este așteptată în cel de-al treilea trimestru al anului 2017.

Din grupul Electrolux fac parte brandurile Electrolux, AEG, Anova, Frigidaire, Westinghouse și Zanussi. Anual, grupul  vinde peste 160 de milioane de produse profesionale și de uz casnic, în mai mult de 150 de piețe de desfacere. În 2016, Electrolux a înregistrat vânzări de 121 miliarde de coroane suedeze și a avut peste 55.000 de angajați.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: